Topper tegen Lions

Komende zaterdag ontvangen onze Heren de Nederlandse topsportploeg Limburg Lions uit Sittard. De formatie van Mark Schmetz was vorig jaar nog de tegenstander van Bocholt in de finale van de BENE-League na een probleemloze plaatsing, maar dat is dit jaar niet het geval voor de Nederlandse kampioen. Waar het in de heenronde nog vlot ging, met lange tijd het co-leiderschap samen met Bocholt, ging het in december steil bergaf, met verliespunten tegen Aalsmeer en Volendam. Na nieuwjaar kreeg het vertrouwen een extra knauw door verlies tegen Tongeren en een draw tegen Hurry Up. Na een logische zege tegen Quintus volgde een deugddoende overwinning tegen concurrent Bevo, maar vorige week werden ze in eigen huis tegen Hasselt opnieuw met de neus op de feiten gedrukt.

Daarom is Lions nu in een superspannende strijd verwikkeld met twee andere Nederlandse ploegen, Aalsmeer en Bevo (tegenstander van Bocholt op de volgende en tevens laatste speeldag) om de overgebleven twee tickets voor de Final 4 binnen te halen. Het won zijn inhaalwedstrijd tegen Visé en springt zo naar plek 3, met een punt voorsprong op de twee concurrenten. Maar het moet dat punt twee dagen later nog verdedigen tegen Bocholt en daarna NeLo om het eigen lot te bepalen. Geen cadeaus. Het reglement van de BENE-League laat immers ook niet toe dat de recent teruggkeerde Joris Baart -na een half jaar al terug van zijn buitenlands avontuur- mee in actie komt en bovenop is hun topspeler Joao Ramos geblesseerd. Vervelend als je alleen maar 'finales' speelt om nog naar de Final 4 te mogen.

Bocholt is net als Hasselt reeds geplaatst en wil van zijn kant de motor draaiende houden richting Final 4 en zijn sportieve plicht vervullen, ook al omdat de Lions een gevaarlijke klant blijven als ze zich zouden plaatsen voor het finaleweekend. Onze Heren gaan dus ook geen cadeaus uitdelen. Het is ook de laatste thuiswedstrijd in deze editie, dus we gaan er nog eens met zijn allen aan staan. Forza Bocholt!