Topmatch voor J18 in de "clash van het noorden".

Na twee wedstrijden tegen ploegen uit de bodem van het klassement, konden onze jongens zich nog eens meten met een ploeg in de hoogste regionen. Met de komst van Sporting NeLo kregen we niet alleen een duel tussen de nummers 3 en 2 in het klassement, maar werd deze burenderby ook de "clash van het noorden" genoemd.

Bocholt begon het sterkst aan de wedstrijd: 5-2 na ruim 5 minuten spelen. Deze goede start was van goud waarde, want wat NeLo ook probeerde, de thuisploeg bleef de controle over de wedstrijd behouden. NeLo kwam na 20 minuten -mede dankzij enkele technische fouten en missers voor doel- weer terug aansluiten (10-9), maar de motor bij de thuisploeg sloeg gelukkig weer aan en vergrootte de voorsprong weer naar 4 doelpunten: 14-10 na 25 minuten. De bezoekers kon in de slotfase van de eerste helft de achterstand nog halveren waardoor we gingen rusten bij 15-13.

In de tweede helft was het NeLo dat als beste uit de kleedkamers kwam. Met 4 doelpunten op rij keerden zij de rollen om, maar dankzij de vechtlust die we bij ons de afgelopen weken ook al hadden gezien, knokten onze jongens zich terug in de wedstrijd. Wat we vanaf dan te zien kregen, was alleen maar smullen voor de neutrale handbalsupporter. Veel spanning en 2 ploegen die beurtelings de leiding namen in de wedstrijd, maar in de slotfase was het toch de thuisploeg die een beslissend kloofje kon slaan. Zij konden dan ook de wedstrijd uitspelen en zo verdiend de 2 punten in Bocholt houden. Eindstand: 30-28.

Dit was mentaal gezien een sterke wedstrijd van onze jongens die eindelijk eens aan de goede kant van de score konden blijven in deze burenderby. Maar op gebied van afwerking is er toch nog werk aan de winkel. Volgende week mogen we in de VHV-competitie aantreden tegen ditzelfde NeLo en Atomix. Op zaterdagochtend beginnen we eraan om 9u30 in het Dommelhof. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Cardinaels Brecht, Ceyssens Jorn, Ceyssens Lennert, Couckuyt Bram, Craenen Daan, Goossens Martijn, Jaeken Stef, Simons Martijn, Tielen Tristan en Vanelven Jari.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Simons Jeroen.