Start van het nieuwe seizoen begint in Tessenderlo

Voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen mochten we openen in Tessenderlo voor de Limburgse competitie. Tessenderlo, nieuwkomer in de reeks, was voor ons een onbekende ploeg, dus konden we beter op onze hoede zijn.

De thuisploeg opende dan ook direct de score, maar dit was dan ook meteen de enigste keer dat zij op voorsprong kwamen. Bocholt zette meteen de toon in deze wedstrijd en dankzij een goede verdediging en een vlotte overschakeling konden zij 11 doelpunten op rij scoren. De Looienaren deden aardig hun best, maar waren niet opgewassen tegen een ontketend Achilles waarbij toch nog regelmatig een misser in aanval werd opgeteken. Desondanks gingen we richting kleedkamers bij een 9-21-ruststand.

Ook in de tweede helft kregen we grotendeels hetzelfde spelbeeld. Bocholt speelde echter deze hele helft met 1 man minder met specifieke taken in verdediging. Maar desondanks waren het nog de bezoekers die een moedig spelend Tessenderlo niet in de wedstrijd liet komen. Uiteindelijk werd er vlot gewonnen met 15-40.

Een makkelijke overwinning, maar dit wil niet zeggen dat ons spel al op punt staat. Op training zal er nog hard gewerkt moeten worden om ons te blijven verbeteren. Volgende opdracht is de eerste speeldag van de VHV-competitie waarvoor we dit seizoen rechtstreeks geplaatst zijn. Wij spelen dan thuis op zondag tegen 2 ploegen van een ander kaliber: Evergem en Eeklo. Beginnen doen we eraan om 13u30. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Jannis Maxime, Peijnenborg Govart, Claes Robbe, Jaeken Stef, Van Dooren Ben, Boonen Wout, Simons Jeroen, Van Lee Maarten, Goossens Martijn, Ceyssens Lennert en Tielen Tristan.