Spektakelstuk in Damburg eindigt in puntendeling

Op de eerste speeldag van de play-offs kregen de dames van Bocholt bezoek van landskampioen Sint Truiden. Voor de vierde maal dit seizoen kruisten beide ploegen de degens en verwacht kon worden dat de verschillen gering zouden zijn. Van de voorgaande drie duels dit seizoen wonnen beide ploegen er één en eindigde er een in een gelijkspel. Spanning leek dus verzekerd en niets bleek minder waar.

In een vlotte openingsfase pakte Bocholt de eerste voorsprong, de ploeg speelde frivool en in een hoog tempo en liep, ondanks het missen van een vijftal open kansen toch uit naar een 5-2 voorsprong. Tegelijkertijd was de verdediging alert en alles dat er toch doorheen kwam werd vakkundig gepareerd door de uitblinkende Jilly Achten.
Na een klein kwartier komt Sint Truiden beter in haar spel en in de 16e minuut hangen de bordjes weer gelijk (5-5). Ondertussen ontspant zich een mooie strijd tussen twee fantastisch spelende keepsters en wordt de ene na de andere kans om zeep geholpen. De kwaliteit van het spel wordt iets minder maar de spanning vergoed veel. Beide ploegen geven elkaar niet meer de ruimte om een gaatje te slaan en tot aan de rust is de marge telkens maximaal 1 doelpunt; ruststand 13-12.

De tweede helft start min of meer hetzelfde als de eerste, Bocholt speelt op tempo en lijkt langzaam verder uit te gaan lopen tot er ineens zand in de motor komt. Een rommelige fase is het gevolg en Sint Truiden profiteert, aan de hand van Sara Marteleur, maximaal. Gevolg is een eerste Truiense voorsprong in minuut ‘44 (16-17). Bocholt herpakt zich, schroeft het tempo op en creëert een aantal prachtig uitgespeelde mogelijkheden maar weet deze niet te benutten. Sint Truiden loopt langzaam uit en acht minuten voor tijd lijkt het pleit beslecht (18-22).

Toch weet Bocholt, aangejaagd door de onuitputbare Nele Kranzen, de rug nog te rechten. De ploeg toont karakter, blijft vechten en haalt nog één keer alles uit de kast. Sint Truiden kan het tempo niet meer volgen met de ene grove overtreding na de andere als gevolg. De verdeling in tijdstraffen (Bocholt 0, Sint Truiden 5) spreekt boekdelen en is niet eens overdreven. Kort na de rode kaart van Ghijssens (3x2 minuten) mag ook Niki Budai inrukken nadat ze Nele Kranzen in de tegenaanval in de rug duwt. De sportiviteit aan zijde van Sint Truiden zit blijkbaar sowieso al in de bus terug naar huis want ook na het laatste fluitsignaal laat de ploeg zich van haar slechtste kant zien.

Ondertussen zijn er nog 3 minuten te spelen waarin Bocholt met een uiterste krachtsinspanning tracht een punt uit het vuur te slepen. Op 24-25 stand en met nog 21 seconden op de klok heeft Sint Truiden balbezit. Een vrijwel onmogelijk scenario voor Bocholt om nog recht te trekken, ware het niet dat Sint Truiden na 9 seconden afronding neemt en mist. Problemen met de klok en een time out zorgen voor een onderbreking waarna de speelster met 9 seconden op de klok terugkeren; nog één kans voor Bocholt om gelijk te maken. Kranzen komt omhoog, ziet Marteleur uitstappen en geeft een afgemeten pass naar rechterhoek waar Elien Noten het hoofd koel houd en de verdiende gelijkmaker binnenschiet. Eindstand 25-25 in en bloedstollende wedstrijd die uiteindelijk waarschijnlijk ook geen winnaar verdiende. Het beloven nog hele spannende weken te worden.

Kim Janssen, die een belangrijk aandeel had in het resultaat baalt vooral van de gemiste kansen: “We hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd laten zien dat we de betere ploeg zijn, veel kansen gecreëerd maar helaas daarvan te weinig benut. We hebben het onszelf daarmee onnodig lastig gemaakt. Aan de andere kant, de manier waarop we ons nog naar een punt knokken zegt veel over het karakter en de spirit van deze ploeg’.

Supporters bedankt voor de steun, en hopelijk tot op 30 Maart wanneer we Femina Visé ontvangen!