Ruime overwinning tegen taai Hurry Up

Verslag BENE-League
Ach. Bocholt – Hurry Up: 43-34

In de openingsfase van het duel tegen Hurry Up was reeds duidelijk dat Hurry Up onder zijn waarde geklasseerd staat. Damian Kedziora, Serge Spooren en Brecht Wertelaers brachten Bocholt telkens op voorsprong maar Hurry Up reageerde telkens gevat via oa. Boonstra en Falke: 6-6 na tien minuten. Zo ging het tot 9-9, waarna Roel Valkenborgh en Evert Kooijman een eerste kloofje van twee doelpunten op het bord kregen (11-9) maar vooral Falke en Vrgoc lieten niet begaan en maakten er na 13-13 zelfs 13-15 (21’) van, door het slim gebruik van een extra veldspeler voor de keeper. Maar opnieuw Roel Valkenborgh en Evert Kooijman maakten gretig gebruik van aanvalsfouten van Hurry Up en het geregeld lege doel, zodat Bocholt uiteindelijk kon gaan rusten met een 21-19 stand op het scorebord.

In de eerste tien minuten van de tweede helft had Bocholt genoeg aan tweemaal overtal om de kloof te verdubbelen tot 27-23. Suelmann sputterde nog even tegen maar een streep van Bartosz Kedziora tot 31-26 luidde de ondergang in van Hurry Up. Bocholt scoorde uit alle hoeken: zo was er Wout Winters met 4 doelpunten in de laatste tien minuten en Evert Kooijman die zich aan Bocholter zijde tot topschutter kroonde met 10 doelpunten. Bij Hurry Up viel het scoren echter ook niet stil en bezoeker Falke bekroonde zijn goede wedstrijd met een 12e en 13e doelpunt. Het mocht echter niet baten, want de punten bleven in Bocholt: 43-34. Zevenenzeventig doelpunten!

Naast de overwinning was er nog goed nieuws, want Lions liep, na afgelopen week al een moeilijke thuiswedstrijd tegen Visé, tegen een onvermijdelijke eerste nederlaag aan bij een steeds beter spelend Hasselt. Bocholt neemt zo de koppositie over, vlak voor het treffen tegen Lions van volgend weekend. Visé zette zijn goede vorm door met winst tegen Quintus (donderdag) en tegen Bevo, van wie het de 3de plaats overneemt. Sasja won het duel tegen het puntenloze Quintus en staat nu 3 punten voor de Hollanders, logischerwijze met de rode lantaarn. Tongeren ging verliezen bij NeLo en staat nu 5 punten achter op onze Noordlimburgse buren, die als 4de Belgische ploeg gerangschikt blijven.

Bocholt speelt volgend weekend dus om de leiderspositie in Sittard tegen Lions, maar moet eerst woensdag voor de 1/8e finales van de Belgische Beker op bezoek bij het Waalse Entente du Centre. Forza Bocholt!