Pover Bocholt te sterk voor strijdbaar Waasmunster.

Achilles Bocholt is de traditioneel lastige verplaatsing naar Waasmunster zonder kleerscheuren doorgekomen. In een foutenfestival dat het aanzien na rust nauwelijks waard was, waren de Limburgse dames uiteindelijk toch duidelijk de meerdere van de hardwerkende middenmoter (20-25). Ook de Beloften wisten een overwinning bij de te schrijven (20-33).

Waasmunster, naast Bocholt de enige ploeg die landskampioen Sint Truiden versloeg, probeert zich de laatste jaren nadrukkelijk te mengen in de strijd om een play-off ticket en moet daarvoor nog één plek op de ranglijst zien te klimmen. De recente overwinning op Sint Truiden zal de ploeg vertrouwen hebben gegeven, alsook de eerste helft tegen Bocholt in de heenronde (13-14).

Van dat alles was in de openingsfase bar weinig te zien. De defensieve organisatie van de ploeg uit Oost-Vlaanderen liet te wensen over en in de omschakeling werd Bocholt geen strobreed in de weg gelegd met een rappe 1-4 na '4 tot gevolg. De luttele malen dat Waasmunster zelf door de Bocholtse defensie wist te geraken bleek doelvrouw Jilly Achten een onneembare veste. Achten: "Hoewel we Calu en Verschuuren goed onder controle hadden, lieten we Waasmunster toch te gemakkelijk combineren. Lips profiteerde daar enkele malen van en er vielen geregeld gaten in de dekking. We weten dat Waasmunster op enthousiasme en werklust altijd 60 minuten blijft gaan en wilden dan ook optimaal van een zwakke fase van hen profiteren. Zelfs met 10 doelpunten voorsprong is een match in Waasmunster niet beslist, dus probeerden we in de openingsfase stevig door te drukken." Dat lukte vrij aardig, via 4-11 (na ') werd een ruststand van 9-18 bereikt.

Na de rust voltrok zich het verwachtte scenario; Waasmunster, nooit opgevend, gooit alles in de strijd om terug in de wedstrijd te komen. Achten: "Zowel onze aanval als verdediging is in het tweede bedrijf wat gaan stotteren en een ploeg als DHCW maakt hier graag gebruik van. We hebben ons toen wel even herpakt en zijn terug op negen goals voorsprong gekomen, om op het einde weer wat terug te zakken. Over het algemeen was het absoluut geen goede wedstrijd met ook veel technische fouten en mindere beslissingen, maar de overwinning is nooit in het gedrang gekomen en dat is puur onze verdienste.

De slotfase was geen reclame voor het handbal en buiten enkele individuele hoogstandjes viel er weinig meer te genieten. De eindstand van 20-25 deed recht aan de verhoudingen. Tevreden over het spel is Jilly Achten allerminst maar zonder al te veel problemen 2 punten meenemen uit Waasmunster is gewoon een prima resultaat: We hoeven onszelf niet elke week de druk op te leggen om perfect te moeten spelen, zolang we de punten maar mee terug naar Bocholt kunnen nemen."

Ook trainer Mathijs Woolderink toonde zich content met het resultaat: ‘We hebben veel respect voor de manier waarop Waasmunster de strijd aangaat en nooit zal opgeven totdat het laatste fluitsignaal heeft geklonken. In deze fase zijn de punten het belangrijkste, en die hebben we weten te winnen. De competitie verloopt tot nu toe optimaal maar we beseffen ons terdege dat we nog helemaal niets gewonnen hebben. We moeten vooral nederig zijn en hard blijven werken – en zorgen dat we na de jaarwisseling langzaam naar ons topniveau toe gaan groeien. Om daadwerkelijk mee te gaan doen om de titel moet het spel nog wel een stuk beter, maar ik ben heel tevreden over de ontwikkelingen die we als ploeg doormaken.”

Woolderink: ‘Dit jaar hebben we nog één grote afspraak; de kwartfinale van de beker, in en tegen Sint Truiden. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 22 december en is absoluut een affiche om van te smullen. Sint Truiden domineerde de voorbij jaren maar wist dit jaar nog niet van ons te winnen. Bij hen bestaat geen enkele twijfel dat ze nog steeds de beste zijn en dat ze ons de 22e wél gaan verslaan, vrij straffe uitspraken voor een ploeg die net een helft met 16-7 heeft verloren. Ze mogen het de 22e laten zien, ons is er alles aan gelegen om de halve finale te bereiken.”

Achten doet ook een beroep op de supporters: “De sfeer in de thuiswedstrijd tegen Sint Truiden was fantastisch, supporters hebben toen echt een aandeel gehad in het feit dat we de wedstrijd nog hebben kunnen omdraaien. Die steun zullen we de 22e ook hard nodig hebben dus we hopen dat liefhebbers zich in grote getalen zullen melden, in het groen, uiteraard!”

Tussenstanden:

10 min: 3-6

20 min: 5-14

30 min: 9-18

40 min: 14-19

50 min: 16-24

60 min: 20-25

Doelpuntenmakers DHC Waasmunster – Achilles Bocholt:

E. Robyns 10, Noten 4, Kranzen 4, S. Robyns 3, Dedroog 2, Nelissen 1 en Mulder 1.