Play-offs starten met stevige dobber

Lang hebben onze Heren niet kunnen nagenieten van hun titel in de BENE-League. Nog binnen de week starten de play-offs, waarin we samen met Hasselt, Visé en NeLo uitmaken wie de landskampioen wordt. Ook hier zou Bocholt graag een verlenging van de titel doen, dat zou dan de derde op rij zijn. 

Bocholt start met de grootste bonus maar moet die direct verdedigen tegen Hasselt, die starten met één punt minder. De Initianen zijn geprikkeld: ze gingen toch met enige verwachting naar de Final 4 afgelopen week, maar kwamen tegen Lions tekort op het moment dat het nodig was; enkele weken eerder won Hasselt nog vlot in Sittard. In de troosting (waarom wordt die wedstrijd gespeeld als er toch geen Europese plaatsen of prijzen aan vasthangen?) was Aalsmeer ook te sterk maar uiteindelijk weinig hanen die daar naar kraaien. Met de Bekerfinale heeft Hasselt nog een andere kans op een prijs, maar deze groep zou zeker ook nog eens landskampioen willen worden.

Ze wonnen dit jaar al 2 keer op 3 wedstrijden van Bocholt dus zijn een gevaarlijke klant. In deze mini-play-offs is er weinig 'room for error' dus Bocholt moet zijn thuisreputatie weer bovenhalen. Bij winst is de stap naar de titelfinale een stuk kleiner, bij verlies ineens een pak groter. Supporters dus op post, Forza Bocholt!