Opnieuw komen de punten mee terug naar Bocholt

Opnieuw deden de heren van Bart Lenders wat ze moesten doen. Door te gaan winnen in Visé is ook het thuisvoordeel in een eventuele “belle” veilig gesteld. Ruben steunde zijn ploegmaten gisteren vanuit de tribune. Door een lichte blessure bleef hij uit voorzorg aan de kant. Na 60 minuten stond er 29-35 op het scorebord te lezen.

Brecht opende de score op tegenaanval: 0-1. Verdedigend stond het goed en via Evert na een assist van Bartosz stond het na 8 minuten : 1-5. Visé kreeg toen de eerste strafworp van de avond, die door Danesi werd omgezet: 2-5. Marchal en Rola zorgden voor de aansluitingstreffer: 4-5. Het was opnieuw Clem die toen een hoofdrol opeiste door een strafworp van Danesi te stoppen. Jordi en Damian, via een draaibal, wiste de voorsprong te vergroten: 4-7. Serge en Roel namen toen de rol van schutter op zich. Na opnieuw een redding van Clem, stuurde diezelfde Clem Damian op tegenaanval: 5-10 na goed 16 minuten wedstrijd. Carvalhais en Vancosen (2x) drongen terug aan: 7-10. Totdat Clem deze keer een tegenaanval stopte van Vancosen en Bartosz die tekende voor de 7-11. Na de omgezette strafworp van Danesi was het Bocholt die profiteerde van het ondertal bij Visé. Serge bracht ons 6 doelpunten op voorsprong door te scoren in het lege doel van op de eigen helft (8-14). Het was opnieuw Danesi die Visé terugbracht tot 5 doelpunten (strafworp): 10-15. Damian en Vancosen scoorden dan om en om maar het was Bello die kon profiteren van Bocholter balverlies waardoor Visé terugkwam tot 13-18. Tijd voor Bart om een TO te nemen. Evert legde de ruststand vast op 13-19.

Visé startte de tweede helft in ondertal (2 min Marchal). Na een zware overtreding van Danesi op Serge volgde er geen strafworp voor Bocholt enkel een bestraffing van Danesi (2 min). Bocholt kon hier niet echt van profiteren. Het was diezelfde Danesi die vanaf de strafworplijn Visé terugbracht tot 15-21. De motor sloeg toen terug aan bij Bocholt en de voorsprong werd via Martijn, Evert en Brecht (op tegenaanval) terug vergroot: 17-24. Na 40 minuten noteerden we terug een redding van Clem op een tegenaanval van Vancosen. Joren wist aan de overzijde wel te scoren op tegenaanval: 19-25. Na 45 minuten kreeg Bocholt haar eerste strafworp, die dan ook werd omgezet door Damian: 21-27. Onze heren gingen toen weer een versnelling harder spelen waardoor Martijn en Damian beide op tegenaanval konden scoren: 22-30. De volgende starfworp van Visé (Danesi) werd gestopt door onze Bjon! Nog geen 14 seconden later noteren we terug een strafworp voor Visé. Deze keer was Glessner toch te sterk: 23-30. Roel en Evert op tegenaanval wisten de voorsprong nog te vergroten: 23-32.  Met nog 7 minuten op de klok leek de wedstrijd toch al gespeeld. Glessner en Bello wisten nog tegen te scoren, maar ook Bartosz wist nog enkele mooie doelpunten te scoren: 27-34. Thomas lijkt wel een abonnement te hebben op het scoren van het laatste doelpunt van de wedstrijd. Thomas legde de eindstand vast op 29-35!

Door deze duidelijke en verdiende overwinning is Achilles Bocholt dus zeker van het thuisvoordeel in de finales. Visé blijft 2de met 6 punten. De inhaalwedstrijd van komende dinsdag (Nelo-Tongeren) zal bepalen wie er eventueel nog met Visé gaat strijden voor het 2de finaleticket. Op 11 mei speelt Achilles Bocholt om 20u30 in het Dommelhof tegen Sporting Nelo. Supporters op post!