OCI-Lions wint te gemakkelijk van een tam Bocholt

Verslag BENE-League OCI-Lions - Achilles Bocholt: 33-29.

De Europese wedstrijden hebben duidelijk sporen nagelaten. Op geen enkel moment haalde Bocholt het niveau van de wedstrijden in Bregenz. Beide ploegen waren in de 1ste helft niet bij de les, in de 2de helft herpakte de Lions zich, maar bij Bocholt was er geen beterschap. Er waren natuurlijk mooie acties bij Bocholt, maar helaas te weinig om de 2 punten mee terug naar huis te nemen. Eindstand: 33-29.

Na 3 minuten leidde OCI-Lions al met 3-1. In deze beginfase liet kersvers speler van het jaar Bartosz Kedziora zien waarom hij deze titel verdient: hij scoorde vanuit all posities 4 keer op rij en broer Damian bracht -na een assist van Bartosz- de bordjes op 3-6. Na enkele domme technische fouten kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Na 20 minuten bracht João Ramos de stand weer op 10-11 na slecht verdedigen bij Bocholt. Zonder goed te spelen bleef OCI-Lions in de wedstrijd, maar ook mede dankzij de vele onbenutte kansen en balverlies bij Bocholt bleef de kloof aan de rust veel te klein: 14-15 aan de rust.

OCI-Lions kwam sterker uit de kleedkmamers. Opnieuw João Ramos bracht weer wat vuur in de wedstrijd: 18-15 na slechts 5 minuten. Bocholt leek deze keer het kloofje niet meer te dichten, maar via Wout Winters en Roel Valkenborgh kwam Bocholt nog tot op 1 doelpunt. Maar na 11 minuten bouwde Ivo Steins na het zoveelste Bocholter balverlies de voorsprong verder uit naar 23-18. Achilles probeerde nog, maar moest toezien hoe de Lions hun voorsprong makkelijk kon behouden. Zij wonnen dan ook verdiend deze wedstrijd met 33-29.

Door deze nederlaag verliest Bocholt al snel zijn eerste punten. Een overwinning was mogelijk, maar de efficiëntie ontbrak vandaag. Bocholt heeft binnenkort nog een heel zwaar programma voor de boeg. Tijdens de weekends van 8/9 en 15/16 oktober moet Bocholt aan de slag in de 2de ronde van de EHF-cup waardoor de wedstrijden tegen Quintus en Aalsmeer door de week afgewerkt moeten worden. Tussendoor is er ook nog actie in de BENeELeague met een thuiswedstrijd tegen Merksem (17 september) en uitwedstrijden in Hasselt (24 september) en Bevo (1 oktober).