Nieuwe gezichten in damesselectie Bocholt bij start van seizoen

Na het vertrek van 7 speelsters aan het einde van afgelopen seizoen, is er achter de schermen hard gewerkt om de Bocholt-selectie de nodige kwaliteitsinjectie te kunnen geven, en met verve:

Carlijn Mulder (foto) draagt komend seizoen het groen van Achilles Bocholt. De 19-jarige linker- en middenopbouwer speelde de afgelopen seizoenen in de Nederlandse eredivisie voor Handbal Venlo.
Mulder doorliep daarnaast diverse jeugdteams van het Nederlands Handbal Team en is naar eigen zeggen verheugd met de transfer: “Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging, de sfeer in de groep en de ambities van het team en de club maakten de keuze uiteindelijk gemakkelijk.“

Met Imke van den Noort legt Bocholt ook een tweede Nederlandse vast. Van den Noort komt over van het Brabantse H.V. Dongen en maakte in het naseizoen een goede indruk op enkele proeftrainingen. Van den Noort moet samen met Kim Janssen, de productie vanaf de cirkel gaan verzorgen.

De ruimte die Cindy Rooijakkers met haar vertrek op linkerhoek laat vallen, wordt onmiddellijk opgevuld door Dagmar Nelissen. Nelissen speelt al enkele jaren in de nationale ploeg en maakte in 2011 de overstap van Arena Hechtel naar het Duitse Bad Wildungen. Via HSG Blomberg Lippe en 1 FC Köln keert Nelissen nu terug in België: “Op persoonlijk vlak hoop ik een meerwaarde te kunnen zijn voor de ploeg, maar eerst en vooral wil ik de Belgische competitie leren kennen. En daarbij verwacht ik dat we met Bocholt kunnen meespelen om de prijzen”.

Ook vanuit de jeugd kloppen enkele dames nadrukkelijk op de deur. Afgelopen seizoen maakten Rosalie Bobbink, Lieke Theuwissen en Myrthe Eerlings reeds hun debuut, en trainden Aïsha Roosen en Eline Truyen al mee met de keeperstraining. De ingezette lijn, een goede integratie van jeugdspelers in de seniorenploegen zal ook komend jaar gecontinueerd worden. Van buitenaf wordt de beloftenploeg verder aangevuld met de terugkerende Brenda Verbakel die een jaartje gestopt was en de talentvolle Lara Martens – die de overstap van Initia Hasselt maakt.

Aanstaande woensdag starten de dames met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het oefenprogramma zal spoedig gecommuniceerd worden via de website en facebook.