Midweek tegen Hasselt

Donderdag (20u30) nemen onze Heren het op tegen gouwgenoot Initia Hasselt. Zo krijgen we een supercup-wedstrijdje, met Hasselt als bekerwinnaar en vice-landskampioen. Maar het Initia van vorig seizoen is niet meer: met Robyns, Bogaerts, Houbrechts, Vonckx, Cusumano en onze eigenste Ruben Roelants nam de helft van de kern/basisploeg afscheid en op de koop toe verhuisde het trainersduo Douven/Van Loo naar Visé. Hasselt, dat jarenlang teerde op deze generatie, ging dan de internationale markt op en trok 2 Spanjaarden, een Zwitser, een Roemeen en de Nederlandse doelman Leckebusch (ex-NeLo, ex-Lions) aan, naast de Belgische youngster Yme Bertels. 

Samen met blijvers Köhlen, Van der Goten, Buciuman, Van Criekinge en Vossen kreeg nieuwe T1 Joop Fiege een ploeg in opbouw, maar er staat al een goede constructie, zo bleek in de voorgaande wedstrijden. Bevo werd op de openingsspeeldag verslagen, bij NeLo hoefde Hasselt niet te verliezen en afgelopen weekend dwong het Nederlands landskampioen Aalsmeer tot een gelijkspel. 

Bocholt krijgt dus een competitief nieuw team tegenover zich en het gevaar ligt ook in deze vernieuwing, naast het midweek spelen, wat nooit een favoriete bezigheid van onze ploeg is geweest. Maar onze ploeg staat er op dit moment en heeft genoeg ervaring om deze wedstrijd goed aan te pakken. Bovendien willen we komende zondag niet met twijfels naar Käerjeng trekken voor ons Europese treffen. Dus eerst in deze wedstrijd ons maximum handhaven! Forza Bocholt!