Met opgeheven hoofd

Iedereen wist dat het een zeer moeilijke opgave zou worden tegen het Spaanse Logroño La Rioja. Een goede start van onze heren kon niet verhinderen dat er aan de rust een verschil van 5 doelpunten op het scorebord stond. Achilles Bocholt probeerde nog in de 2de helft, we kwamen zelfs terug tot 3 doelpunten. Uiteindelijk stonden er na 60 minuten wel duidelijke cijfers: 37-26!

Na bijna één minuut spelen was het Serge die de score mocht openen: 0-1. Al snel werd het 1-1 en toen kon Bocholt een eerste kloofje slaan door doelpunten van Serge, Quinten en Brecht. Kusan was duidelijk de speler in vorm bij Logroño, hij bracht zijn ploeg terug tot 4-6 na 8 minuten wedstrijd. Dapiran zorgde via de strafworplijn opnieuw voor de aansluiting: 6-7. Wout kon daar nog één doelpunt bijdoen, maar uiteindelijk was het Kusan die de bordjes opnieuw gelijk hing. Maar weer bracht Serge ons terug op voorsprong. Damian (strafworp) en Serge konden nog scoren voor Bocholt. Uiteindelijk stond het na 18 minuten een gelijk: 11-11. Garcianda Alustiza bracht toen zijn ploeg voor het eerst op voorsprong: 12-11. Logroño kon dan de voorsprong vergroten door tot 2x toe in het lege doel te scoren. Bocholt vocht echter terug en kon nog de aansluiting behouden via Jordi en Serge. In de laatste 5 minuten waren Dapiran en Kukic heer en meester bij Logrono en brachten zo hun ploeg al op een ruime voorsprong: 20-14. Wout bepaalde de ruststand: 20-15.

Logroño La Rioja opende de score in de tweede helft. Damian, Serge en Brecht brachten nog hoop, we kwamen we terug tot 3 doelpunten: 23-20. Echter Kusan, Kucic en Hackbarth dachten hier anders over en brachten het verschil weer naar 7 doelpunten. Stef was ondertussen Bjorn komen vervangen in het doel. Met enkele knappe reddingen en een doelpunt in het lege doel deed ook hij zijn duit in het zakje. Doelpunten van Damian, Martijn en Serge konden niet verhelpen dat Logroño verder uitliep. Ook de gestopte strafworp door Stef kon dit niet verhinderen. De eindstand werd vastgelegd op 37-26. Het is misschien een zware uitslag maar tegen een Spaanse profclub hebben onze heren zich goed geweerd!

Veel tijd om te recupereren krijgen onze heren niet. Vandaag moeten ze immers Volendam al terug partij geven in de Beneleague-competitie. Een midweekse verplaatsing is nooit leuk. Zaterdag komen de Spanjaarden dan terug op bezoek voor de returnwedstrijd. Supporters op post! Forza Bogget!