Lions op bezoek

Komende zaterdag ontvangt Bocholt de Nederlands-Limburgse buren uit Sittard, Limburg Lions. De Herenploeg van coach Mark Schmetz was vorig jaar finalist in de BENE-League maar werd door Bocholt geklopt, en ook andere prijzen halen lukte niet, want Bevo won de Beker en Aalsmeer werd landskampioen. Het was even wennen want ook al even geleden. Maar Lions deed ophefmakende transfers met de terugkeer van Baart, Jasper Adams en Rudi Schenk, net als bv. het aantrekken van Pieter Strauven, en stond zo op de lijstjes van titelkandidaten voor dit seizoen.

Het begon met een vlotte zege tegen Volendam maar daarna kwamen zowaar twee nipte verlieswedstrijden, in Visé en thuis tegen Tongeren. Met nipte winst in Bevo leek de trein weer vertrokken en in de 2e ronde van de EHF-Cup (waar ze zich begin september voor kwalificeeerden) zetten ze een heuse prestatie neer tegen het Oostenrijkse Alpla Hard met twee gelijke spelen en meer doelpunten op verplaatsing. Zo zitten ze net als Bocholt in de laatste voorronde van de EHF-Cup, waarin ze uitkomen tegen het Hongaarse Tatabanya, in het verleden (te) sterke tegenstanders voor Bocholt. Intussen werd gewonnen van NeLo maar verloor Lions bij Aalsmeer, vlak voor de interlandbreak. Gemengde gevoelens in de Limburgse superclub. 

Lions is dus nog niet de machine van vorig seizoen maar smeerde afgelopen weekend Hasselt een duidelijke nederlaag aan. Ze zullen hypergemotiveerd zijn om punten in Bocholt te komen rapen en zo te compenseren voor eerder puntenverlies. Als alles en iedereen bij Lions draait, zijn ze aartsgevaarlijk en Bocholt moet oppassen dat het niet de ploeg is tegen wie Lions de ommekeer inzet. Langs de andere kant moet Bocholt gewoon van de eigen sterkte uitgaan want onze cijfers zijn uitstekend. Dat willen we zo houden (en dan moeten Bartosz Kedziora en Ruben Roelants nog terugkeren) en de punten moeten in Bocholt blijven! De wedstrijd start zaterdag om 20u15 in de Damburg. Forza Bocholt!