Limburgs onderonsje in VHV levert niets op voor de J18

Op speeldag 6 van de VHV-competitie werd voor onze jongens een Limburgs onderonsje. In de Damburg ontvingen we Hasselt en Tongeren, ploegen die in de heenronde van deze VHV-competitie mekaar geen duimbreed toegaven. Vandaag hadden we allemaal het probleem dat door de vele zieken niemand voltallig aan deze speeldag kon beginnen.

De eerste wedstrijd was tegen Hasselt. Beide ploegen bleven in de beginfase in mekaars buurt en speelden voortdurend haasje over, maar het had anders kunnen verlopen moest de thuisploeg de open kansen beter had afgewerkt. Maar nu waren het de hoofdstedelingen die in de slotfase het eerste kloofje sloegen en dat leek ook meteen de beslissende te zijn. Eindstand: 8-10.

De tweede wedstrijd traden wij aan tegen Tongeren. Zij hadden net voor ons hun eerste wedstrijd verloren tegen Hasselt, maar desondanks kwamen zij tegen ons het best uit de startblokken: 0-4 na 3 minuten. Bocholt probeerde nog, maar net zoals tegen Hasselt werden de open kansen gemist of werden knap gered door het sluitstuk van de Eburonen. Dat maakte het ons alleen maar moeilijker om de kloof te dichten, maar gelukkig voor ons werd die kloof ook niet echt groter. Naarmate het einde naderde, werd de kloof kleiner, maar helaas gebeurde dit te laat. Na het eindsignaal stond er 11-13 op het scorebord.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Hasselt. Deze keer hadden we wel de beste start met 2 doelpunten op rij, maar konden we deze start niet bevestigen. Halverwege deze wedstrijd hadden de Initianen alweer hun kloofje beet. Op het kwartier was deze kloof zelfs verdubbeld wat uiteindelijk beslissend was voor deze wedstrijd. De 8-11-nederlaag was dan ook meer dan terecht.

De laatste wedstrijd tegen Tongeren was dan onze laatste kans om nog punten te sprokkelen. In de beginfase speelden beide ploegen weer even haasje over, maar uiteindelijk scoorden ze om en om. Bij het ingaan van de laatste 5 minuten hingen de bordjes in evenwicht, maar vergaten beide ploegen hoe ze moesten scoren. In de voorlaatste minuut lukte het Tongeren om te scoren, iets wat de thuisploeg -die deze wedstrijd wel op een redelijk niveau speelde- niet meer lukte. Eindstand: 6-7.

Na 3 mindere wedstrijden en een degelijke laatste wedstrijd sluiten we deze VHV-speeldag af met een 0 op 8 en zagen we een speler gekwetst uitvallen. Hopelijk kunnen we volgende week weer enkele spelers recupereren voor de wedstrijd in en tegen NeLo. Beginworp is op zaterdag op 15u30 in het Hubertuscollege. Supporters op post!!!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Mika Rovers, Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Robby Oris, Tristan Tielen, Lennert Ceyssens en Bram Couckuyt.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Teun Bobbink.