Laatste opdracht J18 voor dit seizoen.

Afgelopen weekend stond de laatste opdracht van de J18 voor dit seizoen op het programma. In onze vertrouwde Damburg ontvingen we op de slotspeeldag van de VHV Tongeren en Roeselare. Na het anti-reclame voor het handbal van vorig weekend tegen Kortessem hoopten we vandaag op beterschap van de wedstrijdleiding, want ook nu beloofde het geen makkelijke wedstrijden te worden.

De eerste wedstrijd was tegen Tongeren. Beide ploegen gaven ook nu geen duimbreed toe, maar de bezoekers sloegen toch het eerste kloofje: 2-4. Maar het antwoord van onze jongens liet niet op zich wachten: met 3 doelpunten op rij namen zij weer de leiding in handen. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht tot 10-10 na een kwartier waarbij onze jongens met wederom 3 doelpunten op rij het laken naar zich toe konden trekken. Eindstand: 14-11.

De tweede wedstrijd mocht Roeselare het proberen. Maar onze jongens startten sterk wat leidde tot 10-4 halverwege. Pas in de laatste 5 minuten kon Roeselare de achterstand verkleinen, maar de inhaalrace kwam te laat. Ook nu werd gewonnen, deze keer met 17-13.

In de derde wedstrijd was Tongeren wederom de tegenstander. Ook nu bleven beide ploegen in mekaars buurt, maar onze jongens konden weer uitlopen naarmate de wedstrijd vorderde. Met 4 doelpunten op rij in de tweede wedstrijdhelft torkken zij nu ook weer het laken naar zich toe: 8-12.

De laatste wedstrijd was het weer aan Roeselare. Beide ploegen namen beurtelings de leiding in alweer een doelpuntrijke wedstrijd waarbij beide ploegen niet wilden verliezen. Net over het kwartier stonden de Westvlamingen nog 1 doelpunt voor. Maar in een spannende slotfase konden beide ploegen nog 1 keer scoren waardoor wij niet het maximum van de punten konden thuishouden. Eindstand: 15-14.

Ondanks de 6 op 8 eindigen we ook in de VHV-competitie op de derde plaats. Na een lang seizoen werden onze jongens nog getrakteerd op een natje en een droogje door de trainersstaf vooraleer ze kunnen genieten van een deugddoende "handbalvakantie". Wij spelers en staf willen iedereen bedanken (chauffeurs, tafelzitters en begeleiding) die dit seizoen mee tot een goed einde hebben gebracht.

Speelden mee voor Bocholt : Ceyssens Jorn, Ceyssens Lennert, Couckuyt Bram, Craenen Daan, Goossens Martijn, Jaeken Stef, Rovers Mika, Simons Jeroen, Simons Martijn, Tielen Tristan, Vanelven Jari en Van Lee Maarten.