J18 wint wederom ondanks geen hoogstaande wedstrijd.

Na de knappe prestatie in Houthalen ontving de J18 in eigen hal Hasselt. Deze ploeg kenden we al een beetje aangezien we ze in de VHV-competitie al tegenkwamen. Hopelijk konden onze jongens het niveau van vorig weekend opnieuw bovenhalen.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Slordigheden aan beide kanten in aanval leverde niet veel doelpunten op, na 10 minuten was er licht overwicht voor de hoofdstedelingen: 3-4. Maar de thuisploeg stelde met 4 doelpunten orde op zaken, maar de opflakkering was maar van korte duur. Hasselt knokte zich weer terug in de wedstrijd, maar konden geen kloof slaan. Aan de rust stond de thuisploeg zelfs nog licht in het voordeel: 14-13.

In de tweede helft lukte het de thuisploeg weer om een kleine kloof te slaan in de beginfase: 19-15 na 10 minuten, maar ook nu weer kon Hasselt weer de aansluiting weer vinden. Maar dit leek teveel moeite te kosten en Bocholt sloeg weer een kloof. Met nog 8 minuten te spelen leek bij 24-19 de wedstrijd in een definitieve plooi te liggen. Maar in de slotfase viel bij ons in aanvallend opzicht de efficiëntie en Hasselt kwam nog opzetten. Gelukkig voor ons waren zij ook niet helemaal top waardoor zij net te kort kwamen om ons van de overwinning te houden. Na het eindsignaal stond er 25-23 op het scorebord.

Dit was niet de beste wedstrijd van ons, maar gelukkig speelde onze tegenstanders ook niet top vandaag. Volgend weekend zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden willen we punten sprokkelen. Dan trekken we op zondag naar Neerpelt voor de VHV-competitie tegen Sporting NeLo en Kortrijk. De eerste wedstrijd is om 13u00. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Martijn Simons, Teun Bobbink, Robby Oris, Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tristan Tielen, Lennert Ceyssens en Broos Vrolijks.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jari Vanelven, Siebe Leeters en Tom Moors.