J18 wint vlot tegen Lommel

Op de tweede speeldag in de Limburgse competitie kregen onze jongens het bezoek van HV Lommel. Beide ploegen konden nog geen punten pakken in dit prille seizoen, voor 1 van deze ploegen kon dus die vervelende nul in de rangschikking weggewerkt worden. Deze wedstrijd werd ook speciaal voor Siebe Leeters na een zeer lange en zware revalidatie na gescheurde kruisbanden aan de knie (tot 2 keer toe) eindelijk terug mocht handballen.

Het was Lommel die de score mocht openen. Bocholt nam al snel de leiding over, maar de bezoekers profiteerden van onze slordigheden en technische fouten om een eerste kloof te slaan: 2-4. Het spel bij de thuisploeg beterde niet echt, maar ook bij Lommel (gelukkig voor ons misschien) ging het ook niet meer zo vlot. Ondanks dat kantelde de wedstrijd in ons voordeel wat het aantal doelpunten betrof, maar het niveau was niet wat we gewend waren. Desondanks haalden we de rust met 23-11.

In de tweede helft kwam er helaas niet veel verandering. Bocholt bleef de minst slechte ploeg en bouwde hun voorsprong rustig verder uit. In het laatste kwartier was het vat helemaal leeg bij de bezoekers waardoor de thuisploeg freewheelend naar een 50-23-overwinning ging.

Deze wedstrijd zal zeker geen schoonheidsprijs krijgen, het enige wat positief lijkt, is dat de weg naar het doel makkelijk gevonden werd. Volgend weekend geen officiële wedstrijd, wel een oefenpot tegen onze Heren 2. Beginworp is zaterdag om 14u30.

Speelden mee voor Bocholt : Brecht Cardinaels, Jorn Ceyssens, Lennert Ceyssens, Bram Couckuyt, Stef Jaeken, Siebe Leeters, Mika Rovers, Maarten van Lee, Broos Vrolijks en Tommo Lijmer.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jari Vanelven en Martijn Goossens.