J18 wint in en tegen stug Overpelt

Na de derde speeldag in de VHV-speeldag van vorige week, stond vandaag de laatste speeldag van de heenronde in de Limburgse competitie geprogrammeerd. Onze jongens trokken hiervoor met een bijna volledige spelerskern naar Overpelt. Eens benieuwd als wij de positieve lijn van vorige week vandaag konden verderzetten.

De beginfase van de eerste helft verliep vrij gelijkopgaand. Bij 3-3 (8') konden de bezoekers een eerste kloofje slaan: 3-5. De thuisploeg deed zijn best om de kloof niet te vergroten, maar iets over het kwartier was hun achterstand al verdubbeld: 5-9. Met 2 doelpunten op rij leek de thuisploeg nog voor wat weerwerk te zorgen, maar in een sterke slotfase van onze jongens werd de ruststand op 9-15 gebracht.

In de tweede helft liepen onze jongens nog iets verder uit en leken de wedstrijd stilaan in een definitieve plooi te leggen: 11-19 na 10 minuten. Overpelt kon nog voorkomen dat deze voorsprong nog verder werd uitgediept, maar kon voorlopig nog niet dichterbij komen. Maar in de laatste 5 minuten konden onze jongens wat gas terugnemen wat voor de thuisploeg de gelegenheid gaf om de schade nog te beperken. Dit lukte tot 23-27, maar Bocholt had toch het laatste woord met 2 doelpunten op rij wat een eindstand van 23-29 op het scorebord bracht.

Een sterke prestatie van onze jongens die stilaan een respectabel niveau behalen. Volgende week begint de terugronde in de Limburgse met een thuiswedstrijd tegen NeLo. Deze wedstrijd begint zaterdag om 14u15 in De Steenakker in Kaulille. Hopelijk behalen we dan minstens een even goed niveau als in deze wedstrijd. Supporters op post!!!

Speelden mee voor Bocholt : Meurs Timo, Simons Martijn, Bobbink Teun, Leeters Siebe, Oris Robby, Sledz Jordy, Ceyssens Jorn, Theuwissen Giel, Stinissen Robin, Coninckx Dries, Verbakel Daan en Evens Ruben.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Stinissen Ferre.