J18 weer in actie in VHV-competitie

Na de knalprestatie tegen NeLo in eigen huis voor de Limburgse competitie was het ook vandaag weer volle bak. In de VHV-competitie trokken we richting Dommelhof om partij te geven tegen datzelfde NeLo en het Vlaams-Brabantse Atomix Haacht. Ondanks dat het nog vroeg op de dag was, was er toch ook de motivatie om er iets moois te maken vandaag.

De eerste wedstrijd was tegen Atomix. De start was toch moeizamer dan verwacht, maar iets over halfweg kon er een eerste kloofje geslagen worden: 4-7 na 13 minuten. Atomix probeerde nog wel, maar wij hielden de controle over de rest van de wedstrijd wat resulteerde in een 8-12-overwinning.

Daarna was NeLo aan de beurt. Na de nederlaag tegen ons van vorige week, waren zij uit op sportieve revanche en lieten zij zich niet direct verrassen. Wij probeerden nog lang in hun buurt te blijven wat ook aardig lukte. Pas halverwege de wedstrijd konden zij stilaan afstand van ons nemen en beslisten zij de wedstrijd in de tweede deel. Maar gelukkig bleef de schade echter bij 14-10 beperkt.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Atomix. Bocholt nam de Vlaams-Brabanders direct bij de keel door sterk te starten. Dit kwam Atomix niet te boven, maar bleven toch strijdvaardig, maar moesten toch toezien hoe wij wonnen met 19-10.

Als afsluiter was opnieuw NeLo de tegenstander. Deze keer namen zij ons direct bij de keel en waren wij niet bij machte om hun een strobreed in de weg te leggen. Bij ons lukte niets meer terwijl NeLo vlot de weg naar doel bleef vinden. Dit leverde ons een zware 7-19-nederlaag op.

Meer dan een 4 op 8 viel er vandaag niet te rapen, maar blijven wij nog uitzicht behouden op een top 3-plaats. De finale voor het Vlaams kampioenschap wordt een Limburgs onderonsje, aan ons om de top 3 volledig Limburgs te maken. Voor de volgende wedstrijd is het nog 2 weken wachten, dan wacht ons de moeilijke verplaatsing naar Tongeren in de Limburgse competitie waar we ook nog in strijd zijn voor de tweede plaats.

Speelden mee voor Bocholt : Cardinaels Brecht, Ceyssens Lennert, Craenen Daan, Jaeken Stef, Rovers Mika, Simons Martijn, Tielen Tristan en Vanelven Jari.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Couckuyt Bram en Goossens Martijn.