J18 verliest topper bij NeLo

Na de mindere prestaties in de VHV-competitie van vorige week was het vandaag voor de J18 weer volle bak. In het Hubertuscollege stond de kraker van de Limburgse competitie tussen de nummer 1 (NeLo) en 2 (Bocholt) geprogrammeerd. Wij waren nog steeds niet compleet, maar dat wou niet zeggen dat we ons niet voor 100% gingen geven.

De beginfase verliep dan ook gelijkopgaand en namen beide ploegen beurtelings de leiding. Maar net over halfweg was het welletjes geweest voor de thuisploeg en met 4 doelpunten op rij werd er een eerste kloofje geslagen: 12-8 met nog iets minder dan 10 minuten te spelen. De thuisploeg kon dankzij hun goede (maar soms ook iets te harde) verdediging deze kloof vasthouden tot aan de rust terwijl onze jongens hierin nog net iets te braaf waren. Rusten gingen we bij 17-12.

In de tweede helft bleef de thuisploeg hun kloof stelselmatig verder uitbouwen, maar een definitieve kloof bleef nog uit. Hiervoor was het wachten tot halverwege deze tweede helft waarbij de bezoekers op ruim 10 minuten een 9-2-tussenspurt om de oren kregen. In die laatste 5 minuten nam de thuisploeg wat gas terug waarop onze jongens nog een beetje kon milderen. De stand aan het eindsignaal was een zware 36-25-nederlaag.

NeLo had maar 20 minuten nodig (10 in de eerste, 10 in de tweede helft) om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Volgende week wacht met een thuiswedstrijd tegen Houthalen een meer haalbare kaart in deze competitie, maar ook zij zullen hun vel duur willen verkopen. Beginworp is voorzien om 14u30. Supporters op post!!!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Mika Rovers, Robby Oris, Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Ruben Evens, Tom Moors en Tristan Tielen.