J18 trekt de grens over voor Limburgse competitie.

Na een dikke maand zonder een wedstrijd met inzet, mochten onze jongens weer in actie schieten. Zij trokken richting het Nederlandse Beek voor een wedstrijd in de Limburgse competitie. De heenwedstrijd werd nog vlot gewonnen, maar de vraag was hoe wij zouden reageren op het feit dat wij amper wedstrijdritme hebben.

Dat gebrek aan wedstrijdritme leek nog allemaal mee te vallen, maar mede door pech in de afwerking (vele shots op het doelkader) kon de thuisploeg nog in het zog van ons blijven. Bocholt had wel perfect controle over de wedstrijd, maar kon de wedstrijd nog niet helemaal in een beslissende plooi leggen. Na 10 minuten stond er een kloof van 4 doelpunten opgebouwd, maar na 20 minuten was alles weer te herdoen: 10-11. Bocholt geraakte weer stilaan op dreef wat zich vertaalde in een verschil van 5 doelpunten aan de rust: 12-17.

In de tweede helft gingen de bezoekers op hun elan verder. In de eerste 10 minuten slaagden zij er in om met 5 doelpunten op rij hun voorsprong te verdubbelen. BFC antwoordde hierop met 3 doelpunten op rij, maar meer zat er niet meer in. Zij moesten toezien hoe wij stelselmatig onze voorsprong verder uitbouwden. Na het weerklinken van het eindsignaal stond er 19-34 op het scorebord.

Het was weer even zoeken naar het juiste wedstrijdritme wat toch een dikke 20 minuten duurde vooraleer we dat weer vonden. Uiteindelijk werd toch nog vlot gewonnen, een goede opsteker naar de volgende wedstrijd toe. Dat wordt de verplaatsing naar Tongeren toe, een belangrijke wedstrijd met het oog op de 2de plaats in Limburg, wat het hoogst haalbare zal worden nadat NeLo zich al verzekerd heeft van de provinciale titel. De wedstrijd in Tongeren is trouwens met 1 week vervroegd: van 28 naar 22 april. Beginworp is om 10u30.

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Mika Rovers, Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Bram Couckuyt, Lennert Ceyssens, Tristan Tielen en Broos Vrolijks.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jorn Ceyssens