J18 starten met nieuwe editie van de VHV-competitie

Na de goede start in de Limburgse competitie vorig weekend, hoopten we op hetzelfde in de VHV-competitie van dit seizoen. In eigen huis ontvingen we Uilenspiegel en verliezend Vlaams finalist Izegem. Stevige tegenstand om mee te openen, eens benieuwd hoe sterk onze jongens voor de dag komen.

De eerste wedstrijd was tegen Izegem. Beide ploegen waren vanaf het begin zeer goed aan elkaar gewaagd. De hele wedstrijd speelden beide ploegen haasje over met elkaar zodat het tot op het einde nog onduidelijk was wie zou winnen. Het was uiteindelijk de thuisploeg die met het kleinste verschil won: 10-9.

De tweede wedstrijd was Uilenspiegel aan de beurt. Zij moesten in hun eerste nog een gelijkspel toestaan nadat ze lang hadden voorgestaan tegen Izegem, dus ook nu beloofde het weer spannend te worden. Bocholt maakte een eerste kloofje, maar dat werd weer snel rechtgetrokken door de ploeg uit Wilrijk. Zij konden op hun beurt een kloofje slaan dat weer snel ongedaan werd gemaakt. Bij 7-7 werd er even niet meer gescoord, maar in de slotfase konden beide ploegen weer de weg naar het net vinden. Ook nu trok Bocholt weer nipt aan het langste eind: 9-8.

De derde wedstrijd was Izegem wederom de tegenstander. Deze wedstrijd werd niet zo spannend als de eerste na een blitzstart van de thuisploeg: 5-0 na 8 minuten. Izegem leek helemaal van slag en kon sporadisch enkele keren scoren. Bocholt bleef verdergaan op hun elan en bouwde hun voorsprong verder uit. Dit leidde tot een 13-4 aan het eindsignaal.

De laatste wedstrijd mochten we weer aantreden tegen Uilenspiegel. Zij verloren ondertussen van Izegem en wilden hun laatste kans van de dag pakken om ook een overwinning mee te pikken. En dat lukte vrij aardig en begonnen dan ook gretiger aan de wedstrijd. Onze jongens hadden hier geen antwoord op en bij 2-7(7') leek de wedstrijd in een definitieve plooi te liggen. Onze jongens leken stilaan hun draai te vinden en kwamen stilaan terug in de wedstrijd. Maar hun eindspurt kwam net te laat en moesten met 10-12 hun meerdere erkennen.

Met een 6 op 8 mogen we zeker niet klagen en mogen we zeker stellen dat we onze start niet gemist hebben. Volgend weekend wacht alweer een opdracht in de Limburgse competitie met de komst van Kortessem naar onze Damburg. Beginworp is zaterdag om 14u. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Teun Bobbink, Robby Oris, Jordy Sledz, Jorn Ceyssens, Daan Verbakel, Ruben Evens en Lennert Ceyssens.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Siebe Leeters.