J18 speelt eerste thuiswedstrijd in de Limburgse competitie tegen Hasselt.

Op de 4de speeldag in de Limburgse competitie stond voor onze jongens de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander van vandaag was Initia Hasselt, een ploeg waar we in de voorbereiding al tegen speelden, alsook op de eerste speeldag van de VHV-competitie. Telkens waren het spannende wedstrijden, dat belooft dus voor deze wedstrijd ook zo te worden.

Ondanks dat beide ploegen mekaar al bekampt hadden, hadden ze toch nog een studieronde nodig. Na 3 minuten openden de bezoekers de score en 1 minuut later verdubbelden ze hun voorsprong. De thuisploeg kwam op karakter terug op voorsprong, maar halverwege de eerste helft sloeg Hasselt weer een kloofje van 2 doelpunten: 7-9. Bocholt bleef echter in het spoor, maar bij 11-12(23') lukte even niets meer en liepen de hoofdstedelingen uit naar een maximum van 5 doelpunten in de eerste helft: 11-16. Bocholt kon de schade aan de rust nog beperken, bij 14-17 gingen we de kleedkamers in.

In de tweede helft mocht Bocholt nog de score openen, maar Hasselt bleef die kloof van 3 à 4 doelpunten vasthouden. Dankzij zwak verdedigen bij de thuisploeg liepen zij zelfs nog verder uit en met nog ruim 10 minuten te spelen leek de wedstrijd al gespeeld: 20-29. Maar na een nodeloze time-out bij Hasselt leken onze jongens wakker geschud en stond onze verdediging plots op punt en in een mum van tijd werd de achterstand herleid tot 1 doelpunt: 28-29 met nog ruim 5 minuten te spelen. Hasselt probeerde nog wat te forceren en konden sporadisch nog tegenprikken, maar de thuisploeg bleef verder gaan op hun elan en wonnen konden zowaar deze wedstrijd nog winnend afsluiten. Eindstand: 34-32.

Dit was een zeer rare wedstrijd waarin Bocholt grotendeels achter de feiten aan bleef lopen en na 50 minuten leek het er uitzichtloos uit te zien. Maar dankzij een ongezien sterk slotoffensief, werd deze wedstrijd nog winnend afgesloten. Hopelijk wordt de positieve lijn en goede inzet van de laatste 10 minuten doorgetrokken naar de rest van het seizoen toe.

Speelden mee voor Bocholt : Meurs Timo, Simons Martijn, Bobbink Teun, Leeters Siebe, Oris Robby, Sledz Jordy, Theuwissen Giel, Ceyssens Jorn, Stinissen Robin, Verbakel Daan en Evens Ruben.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Stinissen Ferren en Coninckx Dries.