J18 sluit het jaar af met inhaalwedstrijd in Kortessem.

Vlak voor de feestdagen stond er nog een inhaalwedstrijd geprogrammeerd voor de J18, de (altijd moeilijke) verplaatsing naar Kortessem. Maar desondanks probeerden we het jaar toch met een positieve noot te beëindigen.

Maar dat wou de thuisploeg ook en zij namen dan ook de beste start: 7-2 na net geen 10 minuten spelen. Met 4 doelpunten op rij leken onze jongens dan toch wakker geschoten te zijn. Maar de nonchalance was er nog niet helemaal uit waardoor ze nog niet verder kwamen dan 8-8 halfweg de eerste helft. Kortessem bleef met zijn goede combinaties licht overwicht op deze wedstrijd, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die toch nog met een gelijke stand richting kleedkamers trokken: 15-16.

In de tweede helft bleven beide ploegen nog even in mekaars buurt, maars nadien leken onze jongens echt wakker te worden. De verdediging begon nu wel te draaien en al snel werd een definitieve kloof geslagen: 18-25 na iets meer dan driekwart wedstrijd. De thuisploeg verdedigde zich nog kranig, maar Bocholt was nu duidelijk de sterkste en sloot deze wedstrijd af met een vlotte 21-33-overwinning.

Dit was een wedstrijd met twee gezichten: een eerste helft met veel nonchalance en een tweede helft waar het overwwicht duidelijk was. 2018 wordt zo afgesloten met een overwinning (en een heel gezellig Kerstfeestje achteraf). Nu kan er even de riem af zodat we hopelijk ook in 2019 nog veel inzet te zien krijgen van dit geweldige team, maar eerst genieten van de feestdagen.

Speelden mee voor Bocholt : Cardinaels Brecht, Ceyssens Jorn, Couckuyt Bram, Goossens Martijn, Jaeken Stef, Rovers Mika, Simons Martijn, Tielen Tristan, Vanelven Jari, Van Lee Maarten en Vrolijks Broos.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Craenen Daan en Simons Jeroen.