J18 opnieuw in actie in VHV-competitie

Voor de derde speeldag in de VHV-competitie mochten wij gastheer spelen voor Schoten 2 (ook al tegenstander in de kwalificaties) en Uilenspiegel, beide ploegen uit het Antwerpse. Tegen Schoten verloren wij nog ruim, Uilenspiegel kenden wij nog van vorig seizoen als stevige tegenstander, het beloofde dus weer moeilijk te worden.

De eerste wedstrijd was tegen Schoten 2. Wij begonnen als sterkste met 2 doelpunten op rij, maar dat was ook ons beste wapenfeit. Met 5 doelpunten op rij namen de bezoekers meteen de wedstrijd in handen. Bocholt probeerde nog aan te klampen, maar het was toch Schoten die uiteindelijk aan het langste eind trok: 5-11.

Na een wedstrijd rust was Uilenspiegel de volgende tegenstander. Bocholt had zeer lang licht overwicht: 4-2 (5'), 8-7 (10'), 10-9(15'). Maar Uilenspiegel deed met 3 doelpunten op rij de wedstrijd kantelen en dat leek de beslissing te worden en zo Bocholt zijn 2de nederlaag toe te dienen: 11-14.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Schoten 2. Beide ploegen bleven deze keer in mekaars buurt tot het halverwege de wedstrijd genoeg was geweest voor onze jongens. Met drie doelpunten op rij leken zij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Schoten probeerde nog aan te klampen, maar wij konden deze wedstrijd toch nog winnend af te sluiten: 7-9.

De laatste wedstrijd was weer tegen Uilenspiegel. Bocholt startte slecht en bleef heel lang achter de feiten aangehold. Bij 9-6 op het kwartier leek een nederlaag onvermijdelijk, maar dankzij een sterk slotoffensief trokken ze het laken toch nog naar zich toe. Einduitslag: 9-11.

Met gemengde gevoelens hebben we toch nog 4 op 8 behaald. Komend weekend wacht de verplaatsing naar Bilzen, normaal gezien een makkelijke wedstrijd, maar na dit VHV-tornooi hebben we nogmaals ondervonden dat iedere wedstrijd gespeeld moet worden.

Speelden mee voor Bocholt : Jorn Ceyssens, Lennert Ceyssens, Stef Jaeken, Mika Rovers, Jeroen Simons, Martijn Simons, Maarten van Lee, Wout Vanderstegen en Tommo Lijmer.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Bram Couckuyt en Jari Vanelven.