J18 opent Limburgse competitie in Hasselt.

Dit weekend trok de J18 richting Hasselt voor hun eerste wedstrijd in de Limburgse competitie. Na de eerste speeldag in de VHV-competitie was het wederom in de Limburgse hoofdstad te doen om er weer een goed resultaat proberen te behalen met een beperkte kern.

En of dat het een mooie wedstrijd werd. Beide ploegen speelden zeer aanvallend wat het voor de supporters aangenaam maakte voor zien. Ook nu legde onze jongens de thuisploeg (met wederom een grotere kern) het vuur aan de schenen. Beide ploegen gaven mekaar geen duimbreed toe en kwamen afwisselend aan de leiding. Aan de rust had Bocholt een licht voordeel: 18-20.

In de tweede helft zette Hasselt de scheve situatie al snel weer recht: 24-22 na 5 minuten. Wij kwamen nog even terug langszij, maar met 3 doelpunten op rij sloeg de thuisploeg wederom een kloofje: 27-24. Bocholt bleef echter niet bij de pakken zitten en probeerde weer terug te komen, maar tevergeefs. Het lukte de hoofdstedelingen echter niet om snel een definitieve kloof te slaan, maar hadden zij wel de volledige controle op de wedstrijd. Uiteindelijk verloren wij deze wedstrijd met 41-35, maar kunnen wij toch met opgeheven hoofd terug huiswaarts keren.

Ondanks dat wij weer amper konden doorwisselen, hebben wij er toch een echte wedstrijd van gemaakt. Volgend weekend staat de 2de speeldag in de VHV-competitie. Op zondag 7 oktober trekken we -hopelijk met een iets bredere kern- richting Keerbergen met NeLo en thuisploeg Atomix als tegenstander.

Speelden mee voor Bocholt : Jorn Ceyssens, Lennert Ceyssens, Bram Couckuyt, Martijn Goossens, Stef Jaeken, Jeroen Simons, Martijn Simons en Maarten van Lee.