J18 nemen vlot de maat van rode lantaarn.

Na de verloren topper van vorige week ontvingen de J18 in de eigen Damburg Kreasa Houthalen. De rode lantaarn kon dit seizoen nog geen wedstrijd winnen, maar dat wil absoluut niet zeggen dat er van onderschatting sprake was. Doch zou deze ploeg geen enkel probleem mogen vormen.

Het openingsdoelpunt was nog voor Kreasa, maar dat was ook het enigste moment dat zij een voorsprong hadden in deze wedstrijd. De eerste 10 minuten konden zij echter wel nog in ons spoor blijven (7-4), maar na enkele balverliezen kon de thuisploeg makkelijk op de tegenaanval afronden: 14-7 na 20 minuten. Houthalen bleef knokken voor elke meter, maar onze verdediging was moeilijk te slopen in de eerste helft. Rusten gingen we dan ook bij 23-9.

In de tweede helft gingen we verder zoals we de eerste helft geëindigd waren: met een sterke verdediging en de aanval die ook op wieltjes liep. De eerste 4 doelpunten waren nog voor ons, maar met 4 doelpunten van de bezoekers was dit al snel ongedaan gemaakt. De thuisploeg ging dan weer in ondertal spelen wat ook meer ruimte gaf in onze defensie waardoor er ook regelmatig een bezoekend doelpunt viel. Gelukkig bleef onze aanval goed draaien wat voor ons een vlotte zege opleverde. Op het eindsignaal stond er 45-23 op het scorebord.

Onze verdediging in ondertal waarbij de balbezitter wordt aangevallen staat nog niet helemaal op punt, maar gelukkig was onze aanval een geöliede machine vandaag. Komende zondag trekken we op de voorlaatste speeldag van de VHV-competitie richting Putte waar we aantreden tegen Waasmunster en thuisploeg Atomix. Eerste wedstrijd daar is om 14u. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Teun Bobbink, Jordi Sledz, Jorn Ceyssens, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Tristan Tielen, Wouter Vanderstegen en Broos Vrolijks.