J18 naar Tongeren met 2de plaats als inzet.

Op de voorlaatste speeldag van de Limburgse competitie trokken onze J18 -aangevuld met een handvol spelers van de J16- op zondagmorgen richting Tongeren in de eerste stap voor de strijd om het vice-kampioenschap van Limburg. De heenwedstrijd tussen deze 2 ploegen eindigde onbeslist, dit beloofde dus ook nu weer een spannende wedstrijd te worden.

Het eerste doelpunt was nog voor de bezoekers, maar mede door vele slordigheden en pech nam Tongeren het commando over: binnen de minuut stond er al 3-1 op het scorebord. Het duurde weer even voor de bezoekers dit te boven kwamen, maar op het kwartier gingen zij op en over de Eburonen: 6-7. Na de gelijkmaker van de thuisploeg konden zij daarna een kloofje slaan van 3 doelpunten. Tongeren kwam nog even terug tot 1 doelpunt, maar de motor bij de Noordlimburgers draaide weer op volle toeren waardoor we met die 3 doelpunten voorsprong gingen rusten: 13-16.

In de tweede helft bleef Bocholt de overhand hebben, maar kwam Tongeren weer terug tot op 1 doelpunt: 18-19 na iets minder dan 10 minuten spelen. Maar Bocholt liet zich niet opjagen en kon weer ietwat uitlopen (20-23 met nog een kwartier te gaan). Maar de Tongerse vechtlust bracht de spanning weer terug in de wedstrijd, maar net als zij weer de aansluiting hadden gevonden (25-26 met nog 5 minuten te spelen), gingen de bezoekers nog even hun gaspedaal wat dieper induwen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 27-30.

Op de eerste 5 minuten na was dit een zeer goede wedstrijd, misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe en hebben we een eerste belangrijke stap gezet richting 2de plaats. Volgende week wacht ons de laatste speeldag in de VHV-competitie (die wordt gespeeld op zondag 29 april) waar we nog hoogstens 7de kunnen worden, daarna trekken we op de laatste speeldag naar Hasselt om onze 2de plaats in Limburg te bevestigen.

Speelden mee voor Bocholt : Mika Rovers, Jordy Sledz, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Bram Couckuyt, Lennert Ceyssens, Tristan Tielen, Broos Vrolijks en Stef Jaeken.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jorn Ceyssens en Jari Vanelven.