J18 naar Neerpelt voor de VHV-competitie.

Op de laatste speeldag van de heenronde in de VHV-competitie maakte de J18 de kortste verplaatsing in deze competitie. Sporting NeLo was er gastheer voor ons en het Westvlaamse Apolloon Kortrijk. NeLo kwam bij ons in de Limburgse competitie onze eerste nederlaag toedienen, onze jongens -nog steeds met enkele gekwetsten- waren dus uit op sportieve revanche.

De eerste wedstrijd was direct tegen de gastheren. Beide ploegen waren nog niet helemaal goed opgewarmd en het was dan ook lang wachten op het eerste doelpunt. Dit kwam op het conto van de thuisploeg die na enkele minuten hun voorsprong verdubbelden. Bocholt kwamen nog terug langszij, maar dat was direct het laatste wapenfeit. NeLo plaatste een 4-0-tussenspurt wat de basis was van hun overwinning. Bij 7-5 leek het nog goed af te gaan lopen voor ons, maar dankzij dat NeLo agressiever bleef spelen, wonnen zij met 11-6.

De tweede wedstrijd was Kortrijk de tegenstander. Net zoals ons hadden zij geen al te brede bank, maar dat belette ons niet om de wedstrijd direct in handen te nemen. De Westvlaamse formatie kreeg de kans niet om in de wedstrijd te komen en was het éénrichtingsverkeer aan Limburgse kant. Ondanks dat Kortrijk ervoor bleef gaan en regelmatig nog kon tegenprikken, wonnen onze jongens vlot met 6-17.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen NeLo. In tegenstelling tot in de eerste wedstrijd waren het onze jongens die begonnen met 2 doelpunten op rij, maar was het de thuisploeg die met 3 doelpunten direct orde op zaken stelde. Bocholt bleef nog lang aanklampen tot 6-6, toen NeLo met 6 doelpunten op rij het laken naar zich toe. Beide ploegen scoorden in de laatste minuut wat de eindstand op 13-7 in ons nadeel bracht.

De laatste wedstrijd speelden we tegen Kortrijk. Onze jongens namen ook nu weer de beste start. Kortrijk verloor ondertussen nog een speler wat hun wisselmogelijkheden tot nul herleidde. Desondanks bleven zij strijdvaardig, maar konden zij nooit een bedreiging vormen voor ons. Logisch was dan ook de 6-13-overwinning.

Met een 4 op 8 kregen we dan ook wat we vandaag verdienden. De volgende VHV-opdracht staat pas op 20 januari gepland zodat we ons voorlopig weer volop kunnen concentreren op de Limburgse competitie. Eerste opdracht hiervoor is de thuiswedstrijd tegen Tongeren.

Speelden mee voor Bocholt : Martijn Simons, Mika Rovers, Teun Bobbink, Giel Theuwissen, Jorn Ceyssens, Daan Verbakel, Ruben Evens, Lennert Ceyssens en Broos Vrolijks.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jari Vanelven, Tom Moors, Robby Oris en Jordy Sledz.