J18 naar Eeklo voor VHV-competitie

Op de 5de speeldag van de VHV-competitie, meteen ook de start van de terugronde, trokken we richting Eeklo. Evergem en thuisploeg waren (behalve het stormweer buiten) onze tegenstrevers van dienst. Wij misten enkele gekwetsten en zieken, maar aangevuld met enkele spelers van de J16, waren wij verrassend genoeg toch met de grootste spelerskern aanwezig. Maar dat is niet altijd een voordeel in combinatie met een verre verplaatsing, dus moesten we toch op onze hoede zijn.

De eerste wedstrijd was Evergem de tegenstander. Zij namen ons direct bij de keel en gaven ons nooit de kans om in de wedstrijd te komen. Bij 7-3 halfweg leken we een pandoering te krijgen, maar in de laatste 5 minuten konden we toch nog iets milderen. Maar bij 13-10 klonk het eindsignaal en moest het beter wilden we onze leidersplaats veilig houden.

De tweede wedstrijd was tegen Eeklo. Het eerste doelpunt was nog voor de thuisploeg, maar ons antwoord hierop mocht gezien worden. Met 3 doelpunten op rij leken we direct de wedstrijd naar onze hand te zetten. Maar Eeklo kwam terug langszij en leken we ons op te maken voor een spannend slot. Daarin duwden we het gaspedaal iets dieper in waarbij we het laken naar ons toe trokken: 7-10.

De derde wedstrijd was Evergem opnieuw onze opponent. Onze jongens waren uit op sportieve revanche, maar dat leek niet onmiddellijk te lukken. Bij 2-1 in ons nadeel konden we deze keer wel een kloofje slaan: met 5 doelpunten op rij leek de wedstrijd in een definitieve plooi te liggen. Evergem probeerde nog om de kloof te dichten, maar met verstandig handbal konden we deze keer wel winnen, deze keer met 10-15.

De laatste wedstrijd was tegen Eeklo. De beginfase was voor ons: 1-4 na 5 minuten, maar halfweg was bij 5-5 weer alles te herdoen. De thuisploeg bleef aardig weerwerk bieden, maar op het kwartier stokte de machine bij de Oostvlamingen uit het Meetjesland waarvan wij dankzij onze brede kern optimaal van profiteerden. Uiteindelijk werd ook nu gewonnen met 11-13.

Met een 6 op 8 konden we met een goed resultaat (en met hopelijk veel wind in de rug) terug naar Bocholt rijden. Doordat onze concurrenten ook met de punten morsten, staan we steviger aan de leiding in het klassement. We moeten echter wel nog beseffen dat de weg nog lang is en dat er nog vanalles kan gebeuren, maar met de instelling die we nu weer getoond hebben, ziet het er redelijk rooskleurig uit.

Speelden mee voor Bocholt : Jannis Maxime, Jaeken Stef, Simons Jeroen, Goossens Martijn, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Schouteden Tibe, Verstegen Brent, Theuwissen Pieter en Weltjens Lowie.