J18 met verplaatsing naar Schoten

Voor de derde speeldag in de VHV-competitie trokken onze J18 met maar 1 wisselspeler naar sporthal Vordensteyn in Schoten. Tegenstanders waren Kortrijk en thuisploeg Schoten, dit wil zeggen de nummer 2 (wij) en de nummer 4 op het bezoek bij nummer 3. Dit beloofde dus een spannende namiddag te worden met hopelijk hoogstaand handbal.

De eerste wedstrijd was tegen Kortrijk. Hierin namen wij de beste start wat resulteerde in 1-4 na 5 minuten. Die voorsprong konden we bijna verdriedubbelen (2-10 na bijna een kwartier). Onze voet kon in de laatste 5 minuten van het gaspedaal waarvan de Westvlamingen om hun achterstand te verkleinen. Dit resulteerde in een 8-13-overwinning.

De tweede wedstrijd was Schoten de tegenstander. Deze keer waren we niet direct bij de les waar de thuisploeg optimaal van profiteerde: 3-1 na 5 minuten. Naarmate de wedstrijd vorderde, verbeterde ons niveau en kwamen we ook snel terug langszij. Beide ploegen gaven mekaar geen duimbreed toe en kwamen beurtelings aan de goede kant van het scorebord. Op het einde van de wedstrijd was er dan ook logischerwijze geen winnaar: 10-10.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Kortrijk. Ook nu konden we weer snel het verschil maken: 1-6 na ruim 5 minuten. Maar nu knokte Apolloon zich well terug in de wedstrijd en iets over halfweg kregen we bij 4-6 weer een wedstrijd. Bocholt verdubbelde hun voorsprong weer echter, maar die werd weer even snel weer gehalveerd. 4 minuten voor affluiten was het laatste woord voor ons, want in die laatste 4 minuten werd er niet meer gescoord: dat leverde ons opnieuw een overwinning op: 6-9.

De laatste wedstrijd mochten we spelen tegen Schoten. In de eerste 10 minuten was het weer stuivertje wisselen, maar toen vonden de Limburgers het welletjes. Met 4 doelpunten op rij leken zij de wedstrijd te beslissen. De thuisploeg was licht aangeslagen waardoor Bocholt het laken definitief naar zich toe kon trekken. Eindstand: 8-15.

Met een 7 op 8 mogen we zeker spreken van een geslaagd tornooi, zeker met de beperkte wisselmogelijkheden. Nog een lichtpuntje is dat wij door puntenverlies van koploper Hasselt nu aan de leiding staan in de rangschikking. Het seizoen is natuurlijk nog lang, maar als wij hard blijven werken op training, kunnen we zeker bovenaan blijven meedraaien.

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Simons Jeroen, Jaeken Stef, Van Lee Maarten, Ceyssens Lennert en Tielen Tristan.