J18 met de allerlaatste officiële opdracht dit seizoen.

Afgelopen zaterdag werkten onze J18 hun laatste officiële opdracht van dit seizoen af, dit in het kader van de VHV-competitie. Wij waren gastheer voor NeLo en Tongeren, een Limburgs onderonsje op deze slotspeeldag. NeLo moest nog alles winnen willen ze de VHV-finale halen, voor Tongeren stond niets meer op het spel, wij hadden nog enkele punten nodig om ook volgend seizoen zekerheid te hebben over rechtstreekse deelname aan deze competitie. Het beloofde dus een spannende namiddag te worden.

De eerste wedstrijd was Tongeren de tegenstander. In het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, halverege stond het 4-4. Maar dan profiteerde Tongeren van enkele steken in onze defensie om een eerste kloofje te slaan. Bocholt probeerde nog in de wedstrijd te blijven, maar moest toch toezien hoe de bezoekers de wedstrijd in een definitieve plooi legden. Zij wonnen dan ook verdiend met 7-12.

De tweede wedstrijd was NeLo aan de beurt. Onze jongens hadden wat goed te maken na de nederlaag tegen een sterk Tongeren en begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd: 3-1 na 5 minuten. Deze kloof van 2 à 3 doelpunten bleef lang op het scorebord staan, maar NeLo had nog een sterk slotoffensief. Bocholt kwam 10 minuten niet meer tot scoren en zagen hoe NeLo bij het ingaan van de laatste minuut voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong kwamen. De thuisploeg had echter nog het laatste woord en haalde toch nog een gelijkspel uit de brand: 7-7.

De derde wedstrijd was Tongeren opnieuw aan de beurt. We kregen ongeveer hetzelfde spelbeeld als in de eerste wedstrijd, alleen de Eburonen sloegen nu al sneller een klein kloofje. Bij 5-6 halverwege was alles nog mogelijk, maar met 4 doelpunten in 5 minuten van Tongeren leek de wedstrijd weer in een beslissende plooi te komen liggen. Bocholt kwam met 2 doelpunten nog even aandringen, maar Tongeren deed net hetzelfde waardoor zij het laken definitief naar zich toe konden trekken. Met nog 2 doelpunten van ons in de laatste minuut werd de kloof weer herleid tot 2 doelpunten wat de eindstand op 9-11 bracht.

De laatste wedstrijd van het seizoen was NeLo de tegenstander. Beide ploegen vonden moeilijk de weg naar het doel vinden, dat bewees de 1-1-tussenstand halverwege. De laatste 10 minuten werd er langs beide kanten nog wel wat gescoord, maar kon niemand een kloof slaan. Op het kwartier stond het 3-4 wat tevens ook de eindstand werd.

Bocholt speelde nog redelijk goed met een beperkte kern, maar met een 1 op 8 werd het bang afwachten wat onze naaste achtervolgers deden voor die wildcard voor deze competitie van volgend seizoen. Uilenspiegel behaalde in de eindstand evenveel punten als ons, maar dankzij een winstmatch meer springen zij over ons in het klassement. Haselt strandt op punt van ons. Wij eindigen als 5de in deze competitie en is het nog bang afwachten als we volgend seizoen kwalificatiewedstrijden moeten spelen of niet.

Voor dit seizoen zit het verhaal er op. Het was weer een seizoen met vallen en opstaan waarbij er enkele langdurig gekwetsten uitvielen, maar met de overgebleven kern toch hard zijn blijven werken. Dit levert ons dit seizoen de titel van vice-kampioen van Limburg op en een plaats in de middenmoot van de Vlaamse competitie. In het tussenseizoen zullen we weer hard gaan werken om volgend seizoen weer klaar te staan.

Speelden mee voor Bocholt : Simons Martijn, Bobbink Teun, Oris Robby, Sledz Jordy, Ceyssens Jorn, Theuwissen Giel, Stinissen Ferre, Stinissen Robin en Verbakel Daan.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Leeters Siebe, Coninckx Dries en Moors Tom.