J18 met belangrijke eerste opdracht dit seizoen in Roeselare

Na meer dan een maand voorbereiding begon eindelijk het serieuze werk voor onze J18: de kwalificatie voor de VHV-competitie. 12 ploegen, ingedeeld in 2 reeksen van 6, vochten voor de 5 resterende plaatsen in de A-competitie waarin om de Vlaamse titel wordt gestreden, de rest mocht zich in de B-competitie bewijzen.

De eerste wedstrijd was tegen Gent. Beide ploegen waren goed aan mekaar gewaagd en gaven mekaar -ondanks veel balverlies aan beide kanten- geen duimbreed toe. Maar bij 6-5 in het voordeel van de Oostvlamingen, vonden onze jongens het welletjes en trokken met 4 doelpunten op rij de wedstrijd naar zich toe. Eindstand: 4-9

De tweede wedstrijd was Lebbeke de tegenstander. Ook nu stapelden de balverliezen weer op, maar bleven beide ploegen in elkaars spoor. Deze keer kon er niemand een kloof slaan, maar het was Lebbeke die deze keer aan het langste eind trok: 5-6.

De derde wedstrijd mochten we aantreden tegen Schoten 2. Zij begonnen agressief aan de wedstrijd en sloegen al direct een kloofje. Het niveau van Bocholt was ver beneden alle peil. Ieder balverlies werd afgestraft met een tegenaanval. De 4-13-nederlaag was dan ook een zware, maar terechte uitslag.

De vierde wedstrijd was de tegenstander Heist. Onze jongens sloegen al direct een kloofje, maar Heist kwam nog even langszij. Dat was echter het laatste wapenfeit van deze ploeg waardoor onze jongens weer aanknoopten met een overwinning: 5-8.

De vijfde en laatste groepswedstrijd speelden we tegen Kortrijk. Bij een nederlaag waren we veroordeeld tot de B-competitie, bij een gelijkspel of overwinning maakten we nog kans op de kruisfinales. De beginfase was nog gelijkopgaand, maar Bocholt kon daarna een klein kloofje slaan. Dit leek de beslissende te zijn, maar de overwinning werd pas in de slotminuten een zekerheid.

De eerste plaats was niet meer haalbaar voor onze jongens, maar voor de 2de en 3de plaats die recht geven op de kruisfinales, kwamen 3 ploegen -waaronder wij- met evenveel punten in aanmerking. Dankzij het doelpuntencoëfficient eindigden we nog op plaats 2 waardoor we in de kruisfinales uitkwamen tegen de 3de uit de andere groep.

Die kruisfinale werd gespeeld tegen Sasja. Zij mochten nog de score openen, maar daarna was het Bocholt dat de bovenhand nam. Dankzij een goede verdediging en geduldiger opbouwen in de aanval trokken zij de wedstrijd al snel naar zich toe. Zij bleven dit niveau aanhouden en plaatsen zich dankzij een 4-9-overwinning voor de A-competitie.

Over deze dag zal de komende week nog zeker nagepraat worden en zullen we op training hard blijven werken om ons niveau verder op te krikken. Volgend weekend start de Limburgse competitie. Omdat wij vrij hebben, is er een extra oefenwedstrijd ingelast thuis tegen Bevo. Deze wedstrijd begint om 12u45 in De Damburg.

Speelden mee voor Bocholt : Jorn Ceyssens, Bram Couckuyt, Martijn Goossens, Stef Jaeken, Mika Rovers, Jeroen Simons, Martijn Simons, Tristan Tielen, Maarten van Lee, Wout Vanderstegen en Broos Vrolijks.