J18 keert terug met wisselend succes terug van VHV in Neerpelt.

De eerste officiële opdracht voor onze J18 2017 was de 4de speeldag in de VHV-competitie. Het werd tevens een Limburgs onderonsje, want wij trokken samen met Tongeren naar Neerpelt. Onze jongens misten enkele pionnen en ook in de opwarming verloren we nog een belangrijke speler. Met de middelen die we nog over hadden, probeerden we nog ons uiterste best te doen om niet af te gaan.

De eerste wedstrijd was tegen thuisploeg NeLo. Na een studieronde van enkele minuten, mocht de thuisploeg de score openen. Bocholt scoorde nog tegen, maar moest toen toezien hoe de thuisploeg de beslissende kloof sloeg: 6-1 iets over halfweg. Het scoren viel weer even stil, maar met 2 doelpunten op rij leek Bocholt het nog spannend te maken, maar NeLo besliste de wedstrijd definitief met 2 doelpunten op rij wat voor ons een 8-3-nederlaag opleverde.

De tweede wedstrijd was Tongeren aan de beurt. Deze keer was de beginfase voor Bocholt: 1-4 na 5 minuten. Deze voorsprong kon echter niet behouden worden wat de spankracht van deze wedstrijd alleen maar ten goede kwam. Bij een tussenstand van 5-7 (13') lukte Tongeren het om 3 doelpunten op rij te maken waardoor zij voor de eerste keer op voorsprong kwamen. Maar met 2 doelpunten op rij van de Noordlimburgers waren de eerste punten binnen voor onze jongens: 8-9.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen NeLo. Dit was voor ons een wedstrijd waarin niets lukte. Halverwege was de wedstrijd bij een 7-1-tussenstand dan ook al gespeeld. NeLo bleef gaan en won dan ook overtuigend deze wedstrijd met 14-4.

De laatste wedstrijd was Tongeren opnieuw onze tegenstander. Ook nu werd het een spannende wedstrijd en gaven beide ploegen geen duimbreed toe. Iets over halfweg sloegen onze jongens een klein kloofje, maar Tongeren bleef in ons zog. Maar Bocholt duwde het gaspedaal weer even in en sloeg 2 minuten voor affluiten de beslissende kloof: 8-11. Uiteindelijk stond bij het eindsignaal 10-12 op het scorebord waardoor Bocholt met 4 punten terug huiswaarts keerden.

Ondanks dat we enkele spelers geblesseerd moesten missen, boekten we toch 2 overwinningen. De volgende officiële opdracht is komende zondag thuis tegen Maasmechelen. De beginworp is om 14u.

Speelden mee voor Bocholt : Simons Martijn, Bobbink Teun, Sledz Jordy, Ceyssens Jorn, Theuwissen Giel, Verbakel Daan, Evens Ruben en Couckuyt Bram.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Stinissen Robin (uitgevallen met de opwarming), Stinissen Ferre, Moors Tom en Leeters Siebe.