J18 keert met maximum van de punten terug op VHV in Tongeren.

Dit weekend stond voor de J18 de tweede speeldag gepland in de VHV-competitie. In de Eburons Dome werd het een Limburgs onderonsje met Sporting Pelt en thuisploeg Tongeren. Het beloofde een moeilijke namiddag te worden, maar onze jongens gingen voluit voor de 8 op 8.

De eerste wedstrijd was tegen Pelt. Het openingsdoelpunt was nog voor ons, maar defensief draaide het nog niet echt. Met 3 doelpunten op rij van Pelt leek een afstraffing in de maak. Maar onze jongens herpakten zich en ook aanvallend gingen de ballen tegen de netten: 3-5 halfweg. Pelt kwam terug langszij en kwam rond het kwartier weer terug op voorsprong (7-6). Het laatste woord was echter voor ons en met 4 doelpunten op rij in evenveel minuten haalden we de eerste overwinning binnen: 7-10.

De tweede wedstrijd was Tongeren de tegenstander. Deze keer waren we wel direct bij de les met 3 doelpunten op rij. Tongeren vond nog even de aansluiting, maar toen wij een versnelling hoger gingen spelen, stond het plots 4-10. De Eburonen probeerden de schade nog te beperken, maar moesten toezien hoe wij ook deze wedstrijd wonnen met 8-16.

De derde wedstrijd was Pelt weer onze tegenstander. Deze keer waren we wel direct bij de les en liepen we wel direct uit: halfweg stond het 3-7. Bocholt bleef op hun elan doorgaan en ging deze keer wederom naar een vlotte overwinning. Bij het weerklinken van het eindsignaal stond 8-16 op het scorebord.

De laatste wedstrijd was tegen Tongeren. In de beginfase gaven beide ploegen geen duimbreed aan elkaar toe tot in minuut 7 ons gaspedaal iets dieper werd ingeduwd: 4-7 na 10 minuten spelen. Tongeren bleef nog aanklampen, maar kwam nooit verder dan de aansluitingstreffer. Met een 12-14-overwinning mogen we met het maximum van de punten terug naar Bocholt.

Ondanks dat we het maximum hebben behaald, hebben we nog steeds niet ons beste handbal gespeeld, maar mogen we toch trots zijn dat we stilaan progressie boeken. Komend weekend zijn we vrij, maar daarna trekken we richting Schoten voor de 3de speeldag voor de VHV waar we -behalve tegen Schoten- ook nog Kortrijk mogen bekampen. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Peynenborg Govart, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Simons Jeroen, Jaeken Stef, Van Lee Maarten, Ceyssens Lennert en Tielen Tristan.