J16 Vlaams Vice-Kampioen!

Op zondag 15 mei reisde de J16 ploeg van Handbalclub Achilles Bocholt af naar het verre Izegem voor de Vlaamse finale van handbalseizoen 2015-2016. Tegenstander was het Oost-Vlaamse Elita Buggenhout. Het handbalseizoen was op voorhand al méér dan geslaagd voor onze jongens na het behalen van de Limburgse titel en de 2de plaats in de Vlaamse VHV-competitie. Maar wie weet was er toch nog plaats voor die kers op de taart.

Binary Data Binary Data Binary Data

In een goed gevulde sporthal met evenveel luidruchtige supporters begon de match rond 16u. Bij de aanvang van de wedstrijd was er van stress niets te merken. Het leek vanaf de 1ste minuut vlot te verlopen voor Bocholt: ze liepen zelfs uit tot 1-4 en 2-5. Maar na enkele foutjes van Bocholt dook de stress toch op, werden ze onzeker, en zag Elita kans om bij te benen: 5-5 na 12 minuten.

Vanaf dat moment moest Bocholt de wet van de sterkste ondergaan: Elita heeft meer lengte en kracht in haar ploeg. Bocholt toonde met momenten nog mooie combinaties, maar moest haar meerdere erkennen in het fysiek sterkere Elita. Aan de rust was de stand al 15-8, maar er was nog een volledige tweede helft om de achterstand in te halen.

Toch bleef Elita sterk handballen. Bocholt probeerde nog en leek nog even terug te komen tot 20-15 na 13 minuten, maar Elita duwde naar het einde van de wedstrijd nog stevig door. Eindstand: 27-19. Onze oprechte felicitaties aan de terechte winnaar Elita Buggenhout!

Na de eerste momenten van ontgoocheling slikten de jongens deze nederlaag vlug door, en gingen ze trots mét beker en elk met een medaille terug naar Bocholt. Ze zijn tenslotte de Vlaamse Vice-Kampioen in de J16-reeks geworden! Deze hoogdag voor het jeugdhandbal werd in Bocholt nog afgesloten met een privé-feestje voor alle J16-kampioenen waar ze met volle teugen van hebben genoten.

Speelden voor Bocholt : Teun Bobbink, Jorn Ceyssens, Lennert Ceyssens, Ruben Evens, Beau Goossens, Siebe Leeters, Tom Moors, Robby Oris (gekwetst), Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Daan Verbakel.

Trainer/coach : Dominique Peeters