J16 tankt vertrouwen in Eeklo (VHV) ondanks blessureleed

Op zaterdag 9 november heeft de J16 er toch iets moois van weten te maken, zeker door de afwezigheid van keeper Wesley (blessure) en opbouwer Wout (ziekte).

In de eerste confrontatie met Kortrijk begonnen ze zeer sterk, zowel in aanval als verdediging. We kwamen in de 4de minuut op een 2-3-voorsprong wat 3 minuten later verder was uitgebouwd tot 4-8. We lieten er geen gras over groeien: met flitsend handbal ging het naar 5-11 na 10 minuten. Desondanks bleven we ons spel doordrukken wat een 8-18-overwinning opleverde.

De tweede wedstrijd van de dag (de eerste wedstrijd tegen Eeklo) startte slecht voor ons wat resulteerde in 4-1 na 5 minuten. Het signaal voor ons om wakker te worden waardoor net voor het kwartier de bordjes weer in evenwicht hingen: 8-8. Beide ploegen gaven mekaar geen duimbreed toe tot in de slotfase Eeklo een kloofje kon slaan. Bocholt morste teveel met de kansen waardoor we verloren met 12-11.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Kortrijk. In het begin waren we onvoldoende gefocust en lieten we Kortrijk hun spel spelen (2-2). Eenmaal het gaspedaal ingedrukt, werd Kortrijk overlopen en speelden we een prachtige wedstrijd. Defensief stonden we zeer sterk en ook aanvallend klopte het allemaal met een 2-13-tussenstand na 13 minuten. Hierna verslapte de verdediging een beetje, maar dat werd offensies gecompenseerd. Eindstand: 6-19.

De laatste wedstrijd van de dag was opnieuw tegen Eeklo, de ploeg waar we toch absoluut tegen wilden winnen. Beide ploegen openden sterk en niemand kon een verschil maken. Net voor halfweg stond het 4-4. De wedstrijd bleef heen en weer gaan en beide ploegen behaalden een hoog niveau en bleven dan ook in mekaars buurt. Maar deze keer konden wij het laken definitief naar ons toe trekken en wonnen in deze propagandawedstrijd met 8-9.

Dankzij hard werken en een geweldige inzet behalen we een mooie 6 op 8. Over twee weken spelen we opnieuw VHV-tornooi. Dan trekken we in de namiddag naar het Dommelhof met als tegenstanders Sporting Pelt en Initia Hasselt. Supporters op post!!