J16 kan in Pelt geen vuist maken

Zaterdagnamiddag speelde de J16 eeb VHV-tornooi in het Dommelhof in Pelt. De thuisploeg stond vierde, terwijl Hasselt aan de leiding stond. Een moeilijke opdracht, maar alles moet natuurlijk gespeeld worden.

De eerste wedstrijd was tegen Sporting Pelt. In het begin ging het gelijk op, maar door weinig beleving binnen de ploeg, kwam Pelt op voorsprong na 5 minuten: 5-2. Bocholt morste met de kansen terwijl de thuisploeg wel efficiënt was voor doel. Bocholt kwam nog even aandringen, maar Sporting kon hun voorsprong behouden. Eindstand: 15-12.

De wedstrijd tegen Hasselt werd een ander paar mouwen. Onze verdediging zat wederom niet goed en niet iedereen leek er voor te willen gaan waardoor we al snel 4 doelpunten achter kwamen. Hasselt speelde snel en wervelend handbal waardoor ze hun voorsprong verder konden uitbouwen. Eindstand: 10-18.

In de tweede confrontatie met Pelt speelde Bocholt op hoger niveau. In de beginfase was Pelt nog de betere, maar daarna begon hun motor te sputteren. Bocholt kwam met een knap inhaalmanoeuvre en kwam iets over halfweg terug op gelijke hoogte. Er werd steviger verdedigd en de doelkansen werden nu beter afgewerkt. Via 7-8 werd deze wedstrijd na enkele mooie acties gewonnen met 9-12.

Na de winst hoopten we deze lijn te kunnen doortrekken in de laatste wedstrijd tegen Hasselt. Doordat wij als eerste de leiding kwamen in deze wedstrijd, was ook nu de beleving aanwezig. Er werd beter verdedigd dan in de vorige wedstrijden waardoor we af en toe konden tegenprikken. Desondanks kon Initia toch op voorsprong komen waardoor ook nu niet gewonnen kon worden. Eindstand: 10-14.

Op dit tornooi behaalden we een povere 2 op 8 waardoor we terugzakken naar plek 5. Volgende week is er geen wedstrijd, maar op zaterdag 7 december ontvangen we in onze eigen Damburg-arena Sporting Pelt. Beginworp is om 13u15. Supporters op post!