Het laatste verslag van een schitterend seizoen!

Het feestgedruis is afgelopen. Tijd voor de broodnodige rust. Allez, toch voor bijna al onze heren, want diegenen die nog geselecteerd zijn voor de Nationale ploeg moeten nog even doorbijten. Bocholt won voor de 4de keer op rij de landstitel. Dit was misschien de moeilijkste maar ook de mooiste overwinning. Bartosz en Ruud kunnen Bocholt verlaten door de grote poort.

Het openingsdoelpunt was voor Bartosz. Danesi zorgde aan de zijde van Visé snel voor de gelijkmaker. De eerste van 7-meters was voor Visé, vandaag zag Rola zijn eerste strafworp wel gestopt door Clem. Meteen het antwoord van Damian en het stond 2-1. Flajs en Vancosen brachten Visé echter snel terug op voorsprong. Evert en Roel draaiden de bordjes dan nog maar eens om. Serge werd bedacht met een tijdstraf en Danesi kon de strafworp nu wel verzilveren. Visé kon dan nog 4x achter elkaar scoren: 4-9 na 16 minuten wedstrijd. Siraut stopte ondertussen ook nog een strafworp van Damian. Dit scenario hadden we niet in gedachten. Roel bracht ons terug 1 doelpunt dichterbij, maar het bleef achtervolgen. Visé bleef vlot scoren en bij Bocholt kon alleen Roel de netten nog doen trillen. Met nog iets minder dan 10 minuten op de klok kregen we een TO van Visé bij een stand van 8-13. Serge en Wout probeerden ons doelpunt per doelpunt dichterbij te brengen. Jordi (op tegenaanval) en Brecht met een knap doelpunt brachten ons terug tot op 2 doelpunten. Een redding van Clem en het doelpunt van Serge zorgden ervoor dat we nog maar 1 doelpunt in het krijt stonden: 14-15. Dan werd Roelants bedacht met een tijdstraf op 4” voor de rust. Niemand die de reden hiervan kende. Met nog 4” op de klok laat Danesi na om de strafworp te nemen; hij mocht dit dan na het rustsignaal nog eens over doen: 14-16 ruststand.

Het openingsdoelpunt in de 2de helft was opnieuw voor Bartosz. Cusumano wist echter snel terug tegen te scoren. Dan kregen we opnieuw 2 doelpunten van Bartosz. Bjorn had ondertussen ook nog een strafworp van Rola gestopt! De bordjes hingen terug gelijk 17-17. Serge tekende nog voor de 18-18 maar dan was het weer 4 keer de beurt aan Visé: 18-22. Het laatste doelpunt van Visé kwam van de hand van Bello in het lege doel. Maar ook Evert en Wout wisten in het lege doel te scoren en brachten ons zo terug tot op 2 doelpunten: 20-22. Na 48 minuten hingen de bordjes terug gelijk: 23-23, een doelpunt van Wout. Visé kon nog één keer 2 doelpunten uitlopen: 23-25. Bartosz en Martijn brachten ons terug langszij: 25 -25. Een strafworpovertreding op Wout werd niet gezien. Even later wist diezelfde Wout dan toch  de 26-26 te scoren. Nog iets meer dan 5 minuten te gaan en het bleef nagelbijten. TO Visé en meteen daarna wordt er ons belet op voorsprong te komen, door een gemaakt doelpunt van Bartosz af te keuren. Damian tekende dan even later terug voor de gelijkmaker (27-27) en nog iets meer dan 2 minuten te spelen. Een puike redding van Bjorn was wat volgde en ook het signaal voor Bart om een TO te nemen. Roel die Siraut meteen na de TO wist te verslaan, zorgt voor de Bocholter voorsprong. De laatste TO van Visé met nog 36” op de klok deed er niet meer toe. Bocholt wint met 28-27 en wint zo de triple.

We hadden ons geen mooier afscheid van Bartosz en Ruud kunnen wensen door het behalen van de titel. Het was een lang en zwaar seizoen, maar we zagen het wel bekroond met 3 prijzen. Toch ook een proficiat voor Visé. Zij hebben het ons knap lastig gemaakt in de finalewedstrijden. FORZA BOGGET!!!