Heren zonder problemen door naar 2e ronde EHF-Cup

In het tweede treffen tegen Tivat verdedigde Bocholt een voorsprong van 19 doelpunten. Was het deze ruime voorsprong, hadden de Montenegrijnen er meer zin in of waren ze eindelijk gerecupereerd van de lange reis: ze deden in de eerste helft goed mee en speelden een pak snediger. Damian Kedziora opende de score op de strafworplijn en Wout Winters diepte uit tot 3-0, maar in ondertal kwamen de bezoekers terug: 4-3. Bocholt liep opnieuw drie doelpunten uit maar iets na het kwartier zette Tivat de bordjes gelijk: 8-8. Een nieuwe serie tijdstraffen deed ook deze keer weinig aan het kleine verschil tussen twee ploegen, maar hakte er fysiek wel in bij de bezoekers, die Damian Kedziora en Wout Winters de kloof zagen uitdiepen tot 14-10 aan de rust.

In de eerste tien minuten van de tweede helft zette Bocholt de match naar zijn hand en liep tien doelpunten uit: 21-11. De weerstand bij Tivat was nu definitief gebroken, al liet Drakulovic zich nog meerdere malen opmerken. Lefties Andreas Kittel en Elias Koninkx bleven samen met de twee Bocholter cirkellopers Kooijman en Cremers voor doelpunten zorgen, en het was Roel Valkenborgh die de 32-20 eindstand op het bord zette.

Bocholt stoot in de volgende ronde op de Finse landskampioen Cocks, die als laatste eindigde in zijn kwalificatiepoule van de Champions League. Geen gemakkelijke opdracht, de Finnen plaatsten zich vorig jaar nog voor de groepsfase van deze EHF-Cup! Normaal gezien speelt Bocholt in het eerste weekend van oktober in de Damburg en het weekend erna in Finland. De BeNe-Leaguewedstrijden tegen Sasja en Aalsmeer worden naar midweek verzet. Forza Bocholt!