Heren starten BENE-League tegen Tongeren

Komende zaterdag openen onze Heren de BENE-League met een thuisduel tegen Tongeren. De Eburonen kenden een zeer teleurstellend seizoen en dat wreekte zich in de spelerskern. Coach Tomanovic zag maar lief 8 spelers vertrekken, en niet de minsten: Stijnen, doelman Schenk, youngster Strauven, Barnyak en de naar Bocholt overkomen Martijn Meijer.
Als vervangers kwamen met Danse, Pepels en De Knegt drie spelers met ervaring in de BENE-League, plus een hoop onbekenden van uiteenlopende nationaliteiten: een Nederlander, een Kroaat, een Griek, een Sloveen en twee Serviërs. Een hele vernieuwing, maar we krijgen met Devisch, Glesner, Glorieux, Gillé, de Kuyper en D'Hanis ook nog andere bekenden te zien, en zien we Salem Dobojak terugkeren als T2 ipv speler.

Tongeren weet dus niet goed wat het moet verwachten en Bocholt dus ook niet. Onze Heren stappen als titelverdediger met een duidelijk objectief het veld op en dat is de Final Four. Elk punt is dus belangrijk, dat is zo vanaf het begin. Bartosz Kedziora moet nog geblesseerd toekijken, de rest heeft er ongelooflijk veel zin in om wedstrijden met inzet te spelen. Forza Bocholt!