Heren op bezoek bij Hasselt

Komende zaterdag maakt onze Herenploeg een 4e verplaatsing in één maand tijd naar de Alverberg en kijkt hierbij voor de 3e keer Initia in de ogen - de vijfde ontmoeting van het seizoen tussen beide ploegen. De afgelopen twee wedstrijden - de halve finales van de BeNe-League en de Beker - trok Bocholt nipt aan het langste eind. Twee weken geleden waren er verlengingen nodig om een winnaar aan te duiden, dus Bocholt zal het niet gemakkelijk hebben bij Hasselt, dat - net als Tongeren - alleen de landstitel nog als prijs kan binnenhalen. Hasselt heeft enkele weken op revanche liggen broeden, want de gemoederen in de Bekerwedstrijd laaiden na affluiten hoog op naar aanleiding van de laatste Hasseltse aanval en uiteindelijk het ultieme winnende Bocholter doelpunt.

Hasselt speelde op de openingsspeeldag van de play-offs gelijk in Visé. Dat mogen we niet als missertje beschouwen, want geen enkele ploeg is veilig wanneer het op bezoek moet bij de Luikenaars. Tegelijkertijd moet Hasselt dus nieuw puntenverlies goedmaken op Bocholt, dat de leidersplaats bekleedt na de overwinning in Tongeren. Die zege blijft trouwens genoteerd tot de Spoedcommissie zich op 27 maart over de klacht van Tongeren heeft gebogen, die ervan uitgaat dat de einduitslag 30-30 moet zijn ipv 29-30, omdat in de 5e minuut van de wedstrijd (!) een doelpunt niet geteld werd, nota bene na overleg tussen scheidsrechters en waarnemer. Een echt 'Wat Als' scenario dat zeker niet zal leiden tot het simpel bijtellen van een doelpuntje en dus een draw als resultaat, hoogstens het herspelen van de wedstrijd (ALS de commissie de klacht ontvankelijk verklaart, maar dat zou gevaarlijke precedenten scheppen...).

Hoedanook moet Bocholt zich tegelijkertijd gecomplimenteerd als in zijn gat gebeten voelen; onze concurrenten laten geen mogelijkheid onbenut om ons punten afhandig te maken. Hasselt zal dat zaterdag OP het handbalveld proberen. Dat de beste daar mogen winnen! Supporters om 20u15 op post in de Alverberg, Forza Bocholt!