Heren naar Tongeren voor eerste finalewedstrijd

Komende zaterdag is het dan zover. Onze Heren verdedigen hun landstitel tegen Callant Tongeren, de vorige kampioen. Tegelijk doen onze Heren een gooi naar een ongeziene treble, want de vernieuwde BeNe-League is nog maar enkele jaren oud.

Met Tongeren ontmoeten we de ploeg die in het eerste deel van het seizoen, van september tot en met december, het sterkst voor de dag kwam. Het verschil met Bocholt -de ploeg van na Nieuwjaar- was nooit groot en dan kunnen we nog maar eens de kwartfinale in de Belgische Beker naar voren halen, die op strafworpen beslist werd. Daarna kregen de Eburonen af te rekenen met blessurelast en belandden ze in een dipje. In de play-offs zat er opnieuw weinig verschil op maar trok Bocholt twee keer aan het langste eind. Tongeren zette tegen Hasselt dan wel een duidelijke prestatie neer en verkeert net op tijd terug in vorm.

Alle statistieken doen er nu niet meer toe, het is de vorm van twee (of drie) wedstrijden die de doorslag geeft. Bocholt genoot van wat rust nadat de kwalificatie (die tegen Tongeren behaald werd) zeker was, Tongeren moest tot het einde van de play-offs doorvechten maar is weer het gerodeerde team van daarvoor, en bovenal: compleet. Het wordt dus een spannende titelstrijd, die we starten op verplaatsing. Halen we de buit binnen, kunnen we het de week erna in Bocholt al afmaken, in het andere geval kunnen we iets rechtzetten. Er wordt in deze wedstrijden altijd naar een winnaar gespeeld, dus verlengingen en strafworpen zijn mogelijk!

Supporters in ieder geval massaal op post, komende zaterdag om 20u15 in de Eburones Dome! Forza Bocholt!