Heren klaar voor Final4

Verslag BENE-League
Ach Bocholt - JMS Hurry Up: 37-28

Ook de laatste thuiswedstrijd in de BENE-League werd winnend afgesloten door de Heren van Bocholt. De bezoekers van Hurry Up bleven 10 minuten in het spoor van Bocholt maar moesten daarna toezien hoe Bocholt afstand nam, echter zonder dat de match bij de rust beslist was: 19-15. Hurry Up naderde nog één doelpuntje dichter (20-17) maar daarna nam Bocholt duidelijk het commando en sloot af met een duidelijke 37-28 overwinning. Bocholt neemt zo eventjes de leiding over van Tongeren, dat tegen Sasja moet winnen om ons nog voorbij te steken. Bocholt kan zich nu voorbereiden op het Final4 weekend, waarin het tegen Hasselt of Lions zal aantreden in de halve finales. Supporters op post, Forza Bocholt! 

Serge Spooren en Bartosz Kedziora probeerden Bocholt een vroege vlucht te geven (4-1) maar Hurry Up bleek op deze Valentijnsdag niet in zwijm te zijn afgezakt en stelde terug gelijk: 4-4 via Falke op strafworp. Eventjes regende het strafworpen, waarbij Damian Kedziora en Falke foutloos bleven: 8-5 want Bocholt werd vaker foutief gestopt. Diezelfde Damian bracht samen met Miha Pucnik en Andreas Kittel telkens een grotere voorsprong voor Bocholt, maar Bernatavicius wilde van geen wijken weten: 12-8. Even later lukte het via Wout Winters en Miha Pucnik om toch de voorsprong te vergroten (16-10), maar Falke en Trainavicius profiteerden van onoplettendheden om Hurry Up met een niet onoverbrugbare achterstand naar de kleedkamers te laten gaan: 19-15.

Bocholt had in het begin van de tweede helft een attente Bjorn Alberts nodig om Hurry Up niet dichter te laten naderen. Bernatavicius voelde zich in zijn sas en bracht de Hollanders nog een beetje dichter (20-17) en na een doelpunt van Miha Pucnik, was er even wanhoop na twee gemiste Bocholter strafworpen. Het bleek echter een wake-upcall te zijn, want via onder andere twee snelle prikken van Roel Valkenborgh ging het daarna toch snel naar 26-19. Toen Clem Leroy ook een bezoekende strafworp kon stoppen, maakte Bocholt het helemaal af: Roel Valkenborgh -die het 700ste Bocholter BENE-Leaguedoelpunt scoorde- en  Damian Kedziora brachten Bocholt 31-23 voor met  nog 10 minuten op de klok. In de slotfase lieten Jordi Cremers en Winters zich nog opmerken en de winst ging uiteindelijk vrij ruim naar Bocholt: 37-28.

Bocholt is zo zeker van minstens de 2e plek, zowel in de uiteindelijke BENELEAGUE-rangschikking als in de startorde voor de Belgische play-offs. Als Tongeren ook maar één punt laat liggen tegen Sasja, wordt dat zelfs een eerste plek, want Tongeren kan bij gelijke punten het Bocholter doelsaldo (+109) nooit evenaren tenzij het verschil 50 doelpunten wordt. Sasja moet ook nog winnen om play-offs te halen, dus dat lijkt niet te verwachten. Hasselt en Lions ontmoeten elkaar ook nog deze speeldag; één van deze ploegen wordt onze tegenstander in de halve finales. Het is immers zeker dat we Tongeren ontlopen, hoe de uitslagen ook zijn.

We maken ons dus nu op voor de Final4! Op zaterdag 25 en zondag 26 februari strijden we voor de titel. Tickets kunnen besteld worden via www.bnlhandball.com/tickets ! Supporters op post, Forza Bocholt! 

Tussenstanden :
10 min: 7-5
20 min: 15-9
30 min: 19-15
40 min: 24-19
50 min: 31-23
60 min: 37-28

Achilles Bocholt : Bjorn Alberts, Stef Gijbels, Clem Leroy, Brecht Lamers, Brecht Wertelaers 1, Nejc Zmavc 2, Wout Winters 3, Jordi Cremers 3, Elias Koninkx, Andreas Kittel 1, Roel Valkenborgh 7(2), Joren Lamers, Serge Spooren 2, Damian Kedziora 11(3), Miha Pucnik 3, Bartosz Kedziora 4

2 minuten : Bocholt 2x / Hurry Up 2x

Scheidsrechters : Martens - Verdonck