Heren kampioen!

Verslag Titelfinale 2:

HI Hasselt - Ach. Bocholt: 21-25

Bocholt klaart de klus: LANDSKAMPIOEN!

In de tweede titelfinale waren de cijfers minder duidelijk, maar de Bocholter Heren lieten er geen twijfel  over bestaan wie de landstitel verdiende! Initia beloofde een stevig onthaal maar Bocholt ging vlot mee in de openingsfase en leidde rond het kwartier met 2 doelpunten. Tot aan de rust kwam die voorsprong niet meer in het gedrang: 10-13. Ook in de tweede helft ging het lang goed, maar Bocholt kwam in de problemen door tijdstraffen en plots was daar tien minuten voor tijd de gelijkmaker: 20-20. Maar de oplaaiende hoop van Hasselt was van korte duur: het scoorde maar één keer, terwijl Bocholt met enkele regelrechte kampioenendoelpunten het laken volledig naar zich toetrok: 21-25 en voor de eerste keer LANDSKAMPIOEN! De leegte op het palmares is ingevuld en met dit hoogtepunt sluit het seizoen! Twee maanden genieten van dit moment, eind juli start het volgende seizoen! Forza Landskampioen Bogget!
(Foto's: Chris Janssen)

De Alverberg was aardig volgelopen voor deze mogelijks beslissende titelfinale (spijtig van de nog lopende barragematchen in 1e nationale) en de sfeer zat lekker. Hasselt had op voorhand belooft dat de ontvangst hevig zou zijn; Bocholt was gewaarschuwd. Het pakte anders uit: het openingsoffensief was voor Bocholt, dat via Roel Valkenborgh 0-2 uitliep in de eerste twee minuten, nadat een oppeppend Hasselts vliegertje de mist in ging. Beide ploegen hadden hun defensie goed geplaatst: binnen de volgende 5 minuten slechts 2 Hasseltse doelpunten en de bordjes hingen gelijk. Bogaerts zette zijn tweede strafworp om en Hasselt pakte zo (de enige en laatste keer) de leiding (3-2). Twee doelpunten van Brecht Wertelaers later was het Köhlen die de gelijkmaker moest maken: 4-4 na 10 minuten. Een strafworpmisser ten spijt, ging Bocholt plots een versnelling hoger spelen en via Bartosz Kedziora ging het naar 4-6 en wat later naar 5-8 in overtal, wat Hasselt tot een time-out noopte. Na deze korte onderbreking weinig scores; enkele balverliezen, slechte shots en een tijdstraf aan beide kanten stond dat in de weg, net als de zeer potige Hasseltse verdediging en een wederom super Björn Alberts. Toen Bartosz Kedziora iets na de 20e minuut nog eens een streep in de winkelhaak plaatste, kregen we weer doelpunten te zien. Van Criekinge en Bogaerts voor Hasselt en Roel Valkenborgh en Bartosz Kedziora aan de ander kant dreven de score gelijkmatig op en het was aan doelman Vanbrabant te danken dat Hasselt rechtbleef. Ook Björn Alberts deed zich opmerken door Bogaerts van een 4e strafworpdoelpunt te houden en Buciuman legde de ruststand vast: 10-13.

In de tweede helft bleef het verschil lange tijd op het scorebord staan. Tom Robyns probeerde zijn ploeg op sleeptouw te nemen in aanval met drie doelpunten, maar ondanks een nieuwe strafworpmisser bleef ook Bocholt scoren: via de gebroeders Kedziora en Roel Valkenborgh werden ook treffers van Köhlen, Pepels en Ooms uitgewist: 17-20 nadat Bocholt zijn eerste strafworp in de netten kreeg. Maar de wedstrijd kantelde: Hasselt profiteerde genadeloos van een 4e tijdstraf voor Bocholt, dat zich begon te verliezen in onvrede met de arbitraire beslissingen: 20-20 via Bogaerts en Buciuman. De Hasseltse supporters roerden zich en die van Bocholt zagen de eerste contouren van een bui hangen met nog 9 minuten op de klok. De inbreng van Vlatko Tasevski bleek echter het antigif: hij joeg op korte tijd 2  doelpunten voorbij Vanbrabant en nadat Robyns Hasselt deed aansluiten, antwoordde Andreas Kittel onder druk met een venijnig draaiballetje: 21-23 met nog dik vier minuten. De verdediging van Bocholt en Björn Alberts stonden pal en na een nieuwe time-out werd de doodsteek gegeven door Miha Pucnik: met een onderschepping, afgerond door Roel Valkenborgh, en een fenomenaal shot in ondertal, vanop 11 meter strak in de verste onderhoek én onder druk van passief spel, werd het lot van Hasselt bezegeld: 21-25 anderhalve minuut voor tijd. De supporters recht op de banken en reeds in volle euforie terwijl coach Lenders een halve minuut voor tijd zijn laatste time-out gebruikte om het besef bij de spelers te laten doordringen. Het enige wat nog telde was het eindsignaal: 21-25 en Bocholt landskampioen!!

De daaropvolgende uitbarsting van vreugde was hevig, lang en oprecht voor spelers, omkadering, vrijwilligers, supporters en bestuur.  Deze titel was dubbel en dik verdiend over het geheel van het kampioenschap; dat werd alom toegegeven! Het was de 4e Belgische titelfinale voor Bocholt en een groot deel van de kern had de 2 -coach Lenders zelfs 3- voorgaande titelfinales met Bocholt verloren, daarom nog extra ontlading. Voor heel de Bocholter handbalgemeenschap -veel oud-spelers waren aanwezig- een mooie beloning en fantastisch moment toen de trofee werd gehesen. Een perfecte afsluiter voor het seizoen dus -het volksfeest in de Extra Time meegerekend- maar ook voor afscheidnemend voorzitter René Werkx, die na 20 jaar de fakkel doorgeeft, en de rest van het bestuur. Ook een mooi afscheid aan de vertrekkende spelers Vlatko, David, Léon, Bert en Jelle en een bekroning voor alle vrijwilligers en supporters; kortom: FORZA BOGGET!