Heren eindigen op de eerste plaats!

Zoals voorspeld een wedstrijd voor de statistieken. Bocholt is bijna niet in gevaar geweest gisteren.  Na 60 minuten stond er een overwinning 33-31 op het scorebord te lezen.

We merkten meteen dat de druk van afgelopen dinsdag niet meer aanwezig was. Deze keer mocht Roel de score openen voor Bocholt. Pas na 5 minuten maakte Vancosen het eerste doelpunt voor Visé. Vervolgens kon Serge bal onderscheppen en scoren op tegenaanval, ook het 5d doelpunt staat ook op naam van Serge. Vervolgens konden Marchal en  Carvalhais (lang niet zo trefzeker als afgelopen dinsdag) nog tegenprikken: 6-4. Bocholt blijft echter geconcentreerd spelen en via Serge en Roel komt er een eerste keer een kloofje van 4 doelpunten: 12-8. Nadat vroeg in de wedstrijd Ruben al 2 minuten tijdstraf kreeg was nu Joren aan de beurt. Dan was even Visé aan zet, via Vancosen en Rola (in het lege doel). Visé startte aan de laatste 5 minuten van de eerste helft in ondertal (Glesner). Roel gebruikt het overtal goed en scoort zo de 13-10. Rola legde de ruststand vast vanaf de strafworplijn: 14-12.

Wout opende in de 2de helft de score. Al onthouden we zeker ook de streep van Bartosz die goed was voor de 16-13. Hadzic en Rola konden nog iets terugdoen bij Visé. Nadat Evert tekende voor de 20-17 noteerden we een schitterende redding van Clem. Vervolgens kwam Visé (Vancosen en Carassus) terug in ondertal en wist onze Damian te scoren vanaf de strafworplijn: 23-19.  Na 48 minuten wedstrijd is het Evert die terug voor een 4-punten kloofje zorgde op tegenaanval: 26-22. Na de tijdstraf voor Evert en een strafworp voor Visé bracht Rola Visé terug tot op één doelpunt: 28-27. Even later kon Bello zelfs de gelijkmaker scoren. Serge, Jordi (op assist van Bartosz) en Bartosz met een streep brachten Bocholt terug voor: 32-30. Thomas had het laatste woord en legde de eindstand vast op 33-31.

Ondertussen was de wedstrijd in Hasselt ook afgelopen. Hasselt zal samen met Sasja voor het behoud in de Beneleague moeten spelen. Tongeren wordt door het gelijkspel in Hasselt de 4de ploeg die mee naar de play-offs komt. Ook Bevo-Aalsmeer was nog niet gedaan na ons laatste fluitsignaal, dan maar met z’n allen op het veld naar de livestream kijken. We zagen Bevo nog net een gelijkspel uit de brand slepen, maar dit is niet voldoende voor de deelname aan de Final Four. Samen met Bocholt en Visé zullen OCI Lions en Green Park Aalsmeer mee strijden voor de titel in het weekend van 30-31 maart.