Heren doen goede zaak door winst tegen Lions

Verslag BENE-League
Achilles Bocholt – OCI Lions: 38-33

Bocholt neemt revanche op Lions

Een sterk Bocholt heeft na een sterke maar doelpuntenrijke wedstrijd de twee punten thuis gehouden tegen Lions. Bocholt nam na een evenwichtige beginfase (6-5) een kleine voorsprong en nam die via een ontketende Serge Spooren (12 doelpunten in deze wedstrijd) mee de rust in: 18-15. In de tweede helft diepte Bocholt die voorsprong uit, maar ondertal maakte er weer een wedstrijd van: 26-23. Eens voltallig kreeg Bocholt weer grip op de wedstrijd, verdubbelde snel weer de kloof en speelde in een aantrekkelijk slot de wedstrijd uit. Een oververdiende zege voor onze Heren, die dankzij de nederlaag van Sasja nu alleen de 4e plaats in het klassement bekleden! Forza Bocholt!

Na 2 minuten nam Stavast voor Lions het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening, maar Serge Spooren, Damian Kedziora en Brecht Wertelaers namen het commando over: 3-1. Baart zorgde opnieuw voor de aansluiting en zo stond er na 10 minuten 6-5 op het bord. Bocholt schakelde een versnelling hoger en maakte er 8-5 van. Dat verschil werd uitgediept door Serge Spooren en Brecht Wertelaers in overtal, maar Baart en Pepels hielpen Lions terug dichterbij. Jordi Cremers legde er nog 2 op rij in de netten, maar daarna waren het voornamelijk de twee topschutters van deze wedstrijd, Ramos voor Lions en Serge Spooren voor Bocholt, die bleven scoren. Bocholt hield wel de bovenhand tot aan de rust, die met 18-15 op het bord eindigde.

Bocholt ging in het begin van de tweede helft verder op zijn elan en vergrootte via Nejc Zmavc, Serge Spooren en Miha Pucnik de kloof tot 7 doelpunten (23-16). Bocholt kwam nu echter driemaal op rij in ondertal te staan en Ramos, Steins en Janssen profiteerden volop: 26-23 en we hadden terug een wedstrijd volgens de cijfers. Maar eens Bocholt op getalsterkte was, nam het snel terug de bovenhand. Met 2 stops op rij voorkwam Bjorn Alberts de hoop bij de Lions om dichterbij te komen en aan de overkant verdubbelden Serge Spooren, Damian Kedziora en Brecht Wertelaers de kloof in 2 minuten: 29-23. Lions kwam deze stoot van Bocholt niet meer te boven en de supporters kregen nog een doelpuntenkermis te zien. Bocholt hield de twee oververdiende punten in de Damburg: 38-33.

Bocholt kruipt zo dichter bij de Lions, dat de koppositie aan Hasselt moet laten en Tongeren langs zich moet dulden. Door het redelijk onverwachte verlies van Sasja bij Aalsmeer doet Bocholt een extra goede zaak, want nu staat het alleen vierde! We zijn er echter nog lang niet: volgende week moet Bocholt op bezoek bij het steeds sterker spelende Merksem, waar we dus opnieuw voor bevestiging moeten zorgen. Forza Bocholt!