Goede resultaten voor J18 in de VHV-competitie.

Dit weekend stond voor onze J18 de tweede speeldag van de VHV-competitie geprogrammeerd. Op zondagmorgen trokken we richting Hasselt met als tegenstanders provinciegenoten Tongeren en Hasselt.

De eerste wedstrijd was tegen Tongeren. De wedstrijd kwam maar traag op gang, maar de Eburonen namen de beste start: 2-0 na 5 minuten. Bocholt kwam snel terug langszij waarna beide ploegen beurtelings konden scoren. Bij 4-4 duwde Tongeren het gaspedaal even in en liep uit tot 7-4 op het kwartier. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar in die laatste 5 minuten ging Bocholt op en over Tongeren: 7-8. In de slotseconden wwerd Tongeren nog een strafworp onthouden waardoor dit ook de eindstand werd.

De tweede wedstrijd was tegen Hasselt. Ook nu kwam de wedstrijd weer traag op gang, maar deze keer namen onze jongens de beste start met 2 doelpunten op rij, maar in tegenstelling tot in de eerste wedstrijd kon deze kloof nu wel blijven staan. Na 10 minuten stond er zelfs een kloof van 3 doelpunten op het bord, maar net voor het kwartier lukte Hasselt de aansluitingstreffer, maar met 4 doelpunten op rij in 2 minuten leek nu de wedstrijd in een definitieve plooi te liggen: 5-9. Maar de hoofdstedelingen kenden nog een ijzersterke slotfase, maar hun inhaalbeweging kwam net te laat. Eindstand: 9-10.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Tongeren. Zij wouden sportieve revanche na hun nipte nederlaag, maar het was Bocholt die het sterkst startte: 1-4 na 5 minuten. Deze kloof bleef een hele tijd op het bord staan tot net voor het kwartier Tongeren terug langszij kwam. De laatste 5 minuten beloofden spannend te worden, maar deze keer was het Tongeren die het meeste geluk had. In het begin van de laatste minuut kwamen zij 11-10 voor, maar met nog 2 seconden te spelen mocht Bocholt nog een vrije worp nemen. Deze ging nog in doel, maar helaas na de buzzer. Tongeren heeft zo zijn sportieve revanche beet.

De laatste wedstrijd was tegen Hasselt. Onze jongens leken terug geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen na het bloedstollende einde van de vorige wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe tot de thuisploeg een eerste kloofje sloeg. Bocholt kwam terug langszij en kwamen 5 minuten voor affluiten weer terug op voorsprong, maar Hasselt kwam weer snel terug langszij. Beide ploegen hielden er de spanning in en konden beiden nog éénmaal scoren. Na 20 minuten moesten beide ploegen tevreden zijn met een puntendeling: 10-10.

Vandaag waren er 3 ploegen aanwezig die ondanks het vroege uur toch aan elkaar gewaagd waren. Met een 5 op 8 mogen wij tevreden terug huiswaarts keren. Volgend weekend spelen we weer in de Limburgse competitie. Tegenstander is het Nederlandse BFC uit Beek. Beginworp is zaterdag om 14u15. Supporters op post!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Marijn Simons, Teun Bobbink, Mika Rovers, Robby Oris, Jordy Sledz, Jorn Ceyssens, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors en Tristan Tielen.