Gehavende J18 zonder succes in de VHV-competitie

Vandaag stond de 3de speeldag van de VHV-competitie op het programma. Onze jongens, aangevuld met enkele spelers van de J16 door het missen van enkele gekwetste spelers, trokken richting Waasmunster voor een onderlinge confrontatie met de top 3 in de rangschikking tegen Atomix en thuisploeg HK Waasmunster. Het beloofde dus een moeilijke namiddag te worden, maar in sport is alles mogelijk.

De eerste wedstrijd was tegen Atomix. Het openingsdoelpunt was nog van onze jongens, maar daarna was het Atomix wat de klok sloeg. Er werd niet meer verdedigd en ook aanvallend stonden we nergens. Bij 2-7 ongeveer halfweg kreeg Bocholt nog een kleine opflakkering, maar dat was maar schijn. Atomix kreeg vrijgelijde om ons een bittere pil van formaat te bezorgen: een verdiende 5-13-nederlaag.

De tweede wedstrijd tegen Waasmunster hoopten we dat we ons lesje geleerd hadden. Ook nu namen onze jongens de beste start, deze keer met 2 doelpunten op rij, maar kon de thuisploeg snel terug langszij komen. Telkens konden wij weer twee doelpunten uitlopen, maar dit werd ook telkens weer ongedaan gemaakt. Bij 5-7 speelde de thuisploeg zelfs haasje over naar 8-7. Beide ploegen scoorden nog beurtelings waardoor dit voor ons de tweede nederlaag opleverde: 9-8.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Atomix. Deze keer waren het de Brabanders die ons direct bij de keel grepen: 0-5 in evenveel minuten. Er werd verwacht dat er een positieve reactie van ons zou komen, maar dit was helaas niet het geval. Het was zelf Atomix die nog stilaan verder uitliep naar een maximale voorsprong van 8 doelpunten. Uiteindelijk werd ook nu weer zwaar verloren, op het eindsignaal stond de 7-14 op het scorebord.

De vierde en laatste wedstrijd om hopelijk toch nog punten te sprokkelen was tegen Waasmunster. Onze jongens leken echter geen vuist meer te kunnen maken en moest weer toezien hoe de thuisploeg uitliep tot 5-1. Maar halverwege stond het 7-5 en leek alles weer mogelijk. Maar al snel weds deze kloof weer verdubbeld en was dit de doodsteek voor ons. Ook deze wedstrijd werd verloren (13-10) en moesten we helaas puntenloos terug huiswaarts keren.

Een complete off-day van onze jongens waardoor we uit de top 3 in de rangschikking duiken. Deze week zullen we dan opnieuw hard werken om dit zo snel mogelijk achter ons te laten. Komend weekend wacht ons weer een wedstrijd in de Limburgse competitie, dan trekken we richting Houthalen. Beginworp is om 14u15. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Martijn Simons, Teun Bobbink, Mika Rovers, Robby Oris, Jorn Ceyssens, Daan Verbakel, Lennert Ceyssens, Broos Vrolijks, Tristan Tielen en Maarten van Lee.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jari Vanelven en Ruben Evens.