Geen problemen voor onze Heren tegen Quintus

Verslag BNL Ach. Bocholt - Quintus

De rode lantaarn weerde zich in de eerste tien minuten in de Damburg. Onder impuls van Wout Winters bleef Bocholt echter altijd leiden in de score: 6-5. Niet lang daarna slikte Quintus 2 opeenvolgende tijdstraffen en dat gaf ruimte aan Damian Kedziora en Evert Kooijman om na dik twintig minuten spelen dubbele cijfers op het bord te zetten: 14-7. Op dat moment begon de wedstrijd al te kabbelen, met een 20-11 ruststand tot gevolg.

De tweede helft had niet veel meer om het lijf. Jordi Cremers, Damian Kedziora en Martijn Meijer hielden het verschil op het bord, dat uiteindelijk nog uitgediept werd tot twaalf doelpunten met de eindtreffer van Serge Spooren: 34-22 en klus geklaard.

Bocholt hijst zich dus weer op plek 1 in de rangschikking en heeft nu ook mathematische zekerheid van de play-offs, geholpen door het gelijkspel van Bevo tegen Volendam. Aalsmeer won van Lions en profiteerde zo mee om alleen vierde te worden en NeLo kon door een zwaarbevochten zege bij Sasja gelijk komen met Volendam, op drie punten van Bevo en vier van Aalsmeer. Hasselt tenslotte won van Hurry Up en laat zo Tongeren weer achter zich in strijd tegen de degradatie. Hurry Up is de volgende tegenstander van onze Heren, zij komen nu zaterdag op bezoek in de Damburg. Forza Bocholt!